Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veel dure tickets voor Olympische Spelen in Parijs, wel gratis plaatsen langs parcours triatlon
Valerie Barthelemy loopt naar de 10de plaats in Tokio (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Veel dure tickets voor Olympische Spelen in Parijs, wel gratis plaatsen langs parcours triatlon

De laatste dagen is er veel kritiek gekomen op de extreem dure ticketprijzen voor verschillende sporten op de Oylmpische Spelen in Parijs in 2024, met onder andere Nafi Thiam die na haar Europese titel en wereldrecord vijfkamp haar frustratie uitte over de dure prijzen voor de atletieknummers. De triatlonfans zijn op dat vlak beter af. De drie triatlonwedstrijden op en rond de Pont Alexandre III zijn grotendeels gratis bij te wonen, net zoals de marathon. Alleen op de tribunes betaal je een prijs vanaf 40 euro.

Krijgen we in Parijs dezelfde taferelen als op de Olympische Spelen in Londen in 2012? Meer dan 180.000 toeschouwers daagden toen op langs het parcours in Hyde Park. In 2024 is triatlon opnieuw één van de weinige olympische sporten die je gratis kan bijwonen. Ook de marathon is grotendeels gratis toegankelijk, al zal je voor zowel de marathon en de triatlons vroeg moeten opstaan om een goed plekje te moeten bemachtigen. Of je kan ook een ticket kopen voor de tribune. Die prijzen beginnen vanaf 40 euro.

De triatlons in Parijs staan gepland op dinsdag 30 juli (mannen), woensdag 31 juli (vrouwen) en maandag 5 augustus (mixed team relay).