Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hoeveel triatlons zou hij ondertussen gewonnen hebben? Na 3 jaar De Phil nog niet vergeten – TBT
Kasper Lagae bij die iconische overwinning in Meer in 2019 (foto: Tom van Dun/Meetria)
Throwback Thursday

Hoeveel triatlons zou hij ondertussen gewonnen hebben? Na 3 jaar De Phil nog niet vergeten – TBT

Donderdag 9 maart 2023 gaat de geschiedenis in als een druilerige, barre en donkere winterdag en op die manier past deze dag als gegoten bij de gitzwarte dag die 9 maart 2020 was, toen de beloftevolle triatleet Kasper Lagae overleed. Ook drie jaar later blijft de herinnering aan De Phil nog altijd levend. Op social media zagen we donderdag her en der foto’s en filmpjes van en met Kasper opduiken, de man die als aanvalslustige triatleet zoveel harten kon stelen, maar die ook als mens naast de sport uitermate grappig kon zijn, liefdevol voor zijn familie en vrienden, ook al nam hij zelden een blad voor de mond.

Wij waren fan van De Phil en houden dan ook graag de herinnering aan Kasper levend, ook op dit soort donkere dagen. Dan denken we met veel weemoed terug aan zijn fantastische wedstrijden. Hij stond flink wat keren op het podium, wist uiteindelijk maar twee triatlons te winnen. Op zo’n dag als vandaag vragen we ons af hoeveel hij er ondertussen zou gewonnen hebben, nu drie jaar later. Zou hij Ironman-pro geworden zijn? En wat zou De Phil te zeggen gehad hebben over een WK Ironman in Nice? Wat zou hij denken van de triatlonplannen van onze hoofdredacteur? Zou hij meegegaan zijn naar Vieux Boucau, om ons “gaaaazee oep de krukasse” toe te roepen? In oktober zal Kasper in onze gedachten zijn in de Challenge Vieux Boucau. Het zal geen 40 per uur zijn op de fiets, maar de finish zal wel met twee zijn…

Hieronder bij wijze van Throwback Thursday het verhaal dat we vorig jaar schreven over De Phil. En in dat artikel vind je ook weer de verwijzing naar die top-overwinning in Meer en wat wij daar van vonden. Als we hem blijven herinneren, blijft hij alsnog voor een groot stuk verder leven…