Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Exit Rinny: meervoudig wereldkampioene Ironman kondigt na 20 jaar triatlon afscheid aan
Mirinda Carfrae wordt wereldkampioene Ironman in Hawaii (foto: 3athlon.be/Youtube RR)
Nieuws

Exit Rinny: meervoudig wereldkampioene Ironman kondigt na 20 jaar triatlon afscheid aan

De Australische toptriatlete Mirinda Carfrae kondigt haar afscheid aan na een triatloncarriere van ruim 20 jaar. Rinny, zoals haar bijnaam luidde, behaalde haar grootste triomf in de Ironman van Hawaii. Ze werd drie keer wereldkampioene in Kona, wat geen evidentie was in tijden waarin ze het moest opnemen tegen onder andere Chrissie Wellington. Mirinda Carfrae was daarnaast vooral voor heel veel triatleten een inspiratiebron. Na ruim 20 jaar triatlon vindt de Australische het welletjes. Ze wil meer tijd besteden aan haar kinderen.

“Genieten van mijn kinderen”

“Ik werd nog tweede in de 70.3 Ironman Santa Cruz (september 2022 – redactie) maar ik merkte toen al dat ik mijn tijd probeerde te verdelen tussen de triatlon en er zijn voor mijn kinderen. In oktober ging ik als supporter van Tim (Mirinda is de vrouw van de Amerikaanse triatleet Tim O’Donnell – redactie) mee naar Kona. Ik vond het zo leuk om zonder stress te genieten met mijn kinderen in het zwembad en me niet hoeven op te sluiten op mijn hotelkamer om aan de laatste race details te werken. Toen wist ik het ongeveer wel dat ik ermee wou stoppen,” legt Rinny uit in een uitgebreide video boodschap.

“Triatlete worden was de beste beslissing van mijn leven”

Mirinda Carfrae zette in 2001 haar eerste stappen in de triatlonsport. In 2002 en 2003 werd ze twee keer vice-wereldkampioene triatlon bij de U23. Haar eerste grote succes volgde drie jaar later. In 2005 zagen we de Australische zilver pakken op het WK long distance triatlon in het Deense Fredericia, achter de Belgische Kathleen Smet. Twee jaar later werd ze wereldkampioene 70.3 Ironman in Oceanside. Nadat ze bij haar debuut in Kona meteen tweede werd achter Chrissie Wellington in 2009, pakte ze in 2010 haar eerste van drie wereldtitels in Hawaii. Ook in 2013 en 2014 kwam ze als eerste over de rode loper op Alii Drive. Haar parcoursrecord in het lopen staat nog altijd: 2u50’26. Ondertussen werd ze twee keer mama, van Isabel, haar oudste dochter, en Finn, haar jongste zoon. Op 26 maart wordt ze 42 jaar en nu zet ze een punt achter een lange maar mooie triatloncarriere!