Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lucy Byram en Jason West verrassende winnaars van Clash Miami triatlon
De Britse triatlete Lucy Byram wint de Clash Miami triatlon (foto: Clash Endurance RR)
Nieuws

Lucy Byram en Jason West verrassende winnaars van Clash Miami triatlon

De Clash Miami triatlon, op het Homestead autocircuit waar normaal de Nascar-racers thuis zijn, kreeg vrijdag twee verrassende winnaars. Bij de mannen speelden favorieten Sam Long en Lionel Sanders nooit helemaal mee voor de overwinning. Sanders crashte zelfs na een inhaalrace toen hij zesde lag. De Amerikaan Jason West klopte aanvaller Thomas Bishop in de slotfase en zette zo zijn zilver van vorig jaar om naar goud. Bij de vrouwen deed favoriete Sara Perez een gooi naar de zege maar ze moest haar meerdere erkennen in de Britse triatlete Lucy Byram.

23-jarige Britse talent

De Britse Lucy Byram wordt in augustus pas 24 en geldt als een talent op de langere afstand met overwinningen in de 70.3 Ironman Jesolo en de Challenge Wales vorig jaar. In Miami rekende ze af met de Spaanse Sara Perez, die naar goede gewoonte als leidster uit het water kwam na 1.700 meter zwemmen. In de 63 kilometer fietsen op het racecircuit kreeg Perez het gezelschap van Byram en de Deense Sif Madsen. Uiteindelijk pakten Madsen en Byram nog een voorsprong van 2’19 op Perez in de slotfase.

In de 17 km lopen werd al snel duidelijk dat Lucy Byram de snelste was. De Braziliaanse Pamella Oliveira ging nog op en over Perez in de strijd om de derde plaats. Sif Madsen verzekerde haar tweede plaats. Lucy Byram liep naar de grootste overwinning uit haar carriere in 2u59’16 met 1’16 op Madsen en 2’21 op Oliveira.

Jason West raapt Thomas Bishop op in slotfase

Bij de mannen kregen we een grote groep vooraan na de 1.700 meter zwemmen en verloren favorieten als Long, Starykowicz en Sanders daar al de race. Thomas Bishop ging er op de fiets alleen van door en reed een minuut weg van Daniel Baekkegard en David McNamee. Ook Sam Long zou nog aansluiten bij die twee. In T2 bedroeg het verschil al meer dan twee minuten. In een groepje verderop op bijna 4 minuten volgden onder andere Youri Keulen en Jason West.

De Amerikaan zette meteen een stevig tempo in en pakte de ene na de andere triatleet voor hem terug. Thomas Bishop bleef nog lang weerwerk bieden en moest pas in de absolute slotfase het hoofd buigen. Jason West, vorig jaar nog tweede in de Clash Miami, pakte nu een knappe overwinning in 2u35’32 met 34 seconden voorsprong op Bishop en 1’32 op Baekkegard. Youri Keulen deed het uitstekend met een mooie zesde plaats in 2u39’03.