Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen finaleplaatsen voor Belgische triatleten in Arena Games in Sursee, wel voor Zwitserse Belg
De Arena Games in Sursee (foto: Super League Triathlon RR)
Nieuws

Geen finaleplaatsen voor Belgische triatleten in Arena Games in Sursee, wel voor Zwitserse Belg

In het Zwitserse Sursee zijn de Belgische triatleten Hanne De Vet en Joris Basslé er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de tweede indoor triatlon van de Arena Games, een samenwerking tussen Super League Triathlon en World Triathlon. Het zwemmen gebeurt in binnenbad en er wordt gefietst op de smarttrainer en gelopen op de loopband naast het zwembad, telkens in de virtuele Zwift-omgeving. In de finale die vanaf 19 u. zondagavond live uitgezonden wordt op Eurosport vinden we wel een halve Belg: de Zwitser Fabian Meeusen was de snelste van de 2de heat.

Fabian Meeusen is in Antwerpen geboren, maar verhuisde als kind al naar Zwitserland en nam ook de Zwitserse nationaliteit aan. Hij begon zijn sportieve carriere als zwemmer maar schakelde in 2017 met succes over naar de triatlonsport. Vorig jaar pakte hij brons op het WK triatlon vopor universitairen. In Sursee ging hij in heat 2 de Duitse topper Justus Nieschlag vooraf. Joris Basslé startte in heat 1 maar moest daarin vrede nemen met een negende plaats. Alleen de eerste vier per heat kwalificeerden zich, aangevuld met de twee snelste verliezende tijden.

Hanne De Vet zat in de snelle tweede heat bij de dames, waar de Nederlandse Rani Skrabanja een knappe overwinning pakte. Vetje pakte de achtste plaats, waardoor ook voor haar de Arena Games er vroegtijdig op zaten. De finales zijn vanaf 19 u. live op Eurosport te volgen.