Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Victor Desender verpulvert tegenstand in triatlon Poperinge
Victor Benschop in de triatlon van Diksmuide (foto: Victor Benschop/Stijn Vandecapelle RR)
Nieuws

Victor Desender verpulvert tegenstand in triatlon Poperinge

Na een zesde plaats in de openingstriatlon van het nieuwe seizoen in Diksmuide heeft Victor Desender zondag uitgepakt met een stevige overwinning in de Decapmakers & partners triatlon van Poperinge. In een wedstrijd waarbij er opnieuw gezwommen werd in binnenbad wist de tegenstand eigenlijk na de 500 meter zwemmen al hoe laat het was. Victor Desender ging van start tot finish aan de leiding. Bij de dames was Emma Cottenie de sterkste in een tweestrijd met Lotte Hertveldt.

Met een zwemtijd van 5’55 had Victor Desender al een voorsprong van meer dan een halve minuut op de eerste achtervolgers. Hij bouwde die voorsprong verder uit in de 20 km fietsen. Met een verschil van 2’35 mocht hij als leider aan de laatste 5 km lopen beginnen. Desender werd niet meer bedreigd en won overtuigend in 59’02. Pas 3’18 later kwam Wannes Vandenberghe als tweede binnen, opgerukt van een 25ste plaats in het zwemmen en een vijfde plaats na het fietsen. Arnoud Douterlungne pakte nog een minuut later de derde plaats.

Bij de vrouwen pakte Emma Cottenie uit met de zesde zwemtijd overall. Ze had meteen een minuut voorsprong op Lotte Hertveldt, maar die wist het gat nagenoeg te dichten in het fietsen. Maar in de 5 km lopen was Emma Cottenie duidelijk de snelste. Emma pakte de overwinning in 1u08’55. Lotte Hertveldt werd tweede op 1’24 voor Annelien Verheye.

Uitslag triatlon Poperinge 2023