Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thibaut De Smet en Diede Diedriks aan het feest in Cross Duatlon Retie
Foto's FINISHFOTO.BE
Duathlon

Thibaut De Smet en Diede Diedriks aan het feest in Cross Duatlon Retie

In Retie stond de voorlaatste manche van de Cross Duatlon Series van Triatlon Vlaanderen op het programma. Naast een heel mooi deelnemersveld was de wind ook alomtegenwoordig maar dat deerde de duatleten niet. Na een mooie wedstrijd in de bosrijke Kempen kroonden wereldkampioen Thibaut De Smet en Nederlandse topatlete Diede Diedriks zich tot winnaars.

Tweestrijd bij de mannen

Na het eerste looponderdeel werd het al snel duidelijk dat we bij de mannen een tweestrijd zouden krijgen tussen Thibaut De Smet en lokale held Tim Van Hemel. Enkel Quinten Dewaele kon nog even de twee toppers bijbenen maar keek toch op een kleine achterstand aan bij het binnengaan van de wisselzone.

Eenmaal op de mountainbike ontbond beloften wereldkampioen Thibaut De Smet zijn duivels en hij ging er meteen loeihard vandoor. Op het prachtig uitgetekende parcours doorheen de bossen van (groot) Retie zag Tim Van Hemel zijn tegenstander steeds verder uitlopen. Met een bonus van een kleine halve minuut begon Thibaut De Smet aan zijn laatste twee looprondes en een tragere wissel van Tim Van Hemel zorgde er helemaal voor dat we geen strijd meer zouden zien om de overwinning. In de strijd om de derde en laatste podiumplaats kregen we een voortdurende positiewissel maar uiteindelijk trok Quinten Dewaele dankzij een sterke slotrun alsnog het laken naar zich toe. Geert Lauryssen en Wouter Wuilmus maakten de top 5 compleet.

Oppermachtige Diedriks

Bij de dames stond er geen maat op Diede Diederiks. Al van bij het startschot snelde de Nederlandse atlete van haar tegenstanders weg en ze zouden haar nooit meer terug zien. Diede Diederiks bleeft het tempo constant hoog houden en nam finishte zelf net niet binnen de top 20 tussen het mannenveld.

Stefanie Adam legde dankzij een sterke fietsprestatie beslag op de tweede plaats. In een spannende strijd om plaats drie haalde Anneleen Van der Schoepen haar snelle loopbenen boven om zo mee op het podium te verschijnen.