Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuw zwemparcours in The Championship, triatleten zwemmen niet langer in woelige Donau
Het zwemonderdeel van The Championship triatlon in de Donau (foto: Challenge Family)
Nieuws

Nieuw zwemparcours in The Championship, triatleten zwemmen niet langer in woelige Donau

The Championship – de belangrijkste triatlonwedstrijd van Challenge Family – heeft er voor gekozen om dit jaar het zwemonderdeel niet meer in de Donau plaats te laten vinden. Triatleten zullen nu in een naastgelegen kanaal zwemmen, vooral omdat het water daar veel rustiger is. De keuze lijkt vooral ingegeven door het woelige karakter van de Donau. Er staat vaak een sterke stroming en het water is in mei doorgaans nog erg koud.

Het kanaal dat naast de Donau ligt werd vorig jaar voor het eerst gebruikt tijdens de Collins Cup en nu kiest Challenge Family er dus voor om ook The Championship uit de Donau te halen. Het lijkt een verstandige keuze: de Donau heeft een sterke stroming en vaak ook relatief koud water. Voor atleten wordt het zwemonderdeel door deze keuze in ieder geval beter behapbaar. Daarnaast hoeven atleten nu minder ver naar T1 te lopen.

The Championship vindt in het weekend van 20-21 mei in Samorin, Slowakije plaats.