Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Schoenen van Gustav Iden goedgekeurd door World Athletics, protest door Noorse triatlon delegatie zelf ingediend
Gustav Iden in de WTCS triatlon van Abu Dhabi (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Extra

Schoenen van Gustav Iden goedgekeurd door World Athletics, protest door Noorse triatlon delegatie zelf ingediend

World Athletics heeft bevestigd dat de loopschoenen waarmee Ironman wereldkampioen Gustav Iden de WTCS triatlon van Abu Dhabi meedeed, goedgekeurd zijn. Vlak na de WTCS triatlon in Abu Dhabi werd er protest aangetekend tegen de schoenen van de Noorse triatleet, de zolen zouden mogelijk te hoog zijn, wat ook al het geval was tijdens het WK Ironman in Hawaii. Het opvallendste nieuws is nu dat het protest dat werd aangetekend niet van World Triathlon kwam, maar van de Noorse triatlon delegatie zelf.

Inmiddels heeft World Athletics op verzoek van World Triathlon naar de schoenen gekeken en bevestigd dat er niks mis is met de schoenen en het protest is dus afgewezen. World Athletics heeft laten weten dat de schoenen van Iden ‘gewoon’ op de lijst met toegestane schoenen staan. Voor de uitslag verandert dat niet zoveel. Iden werd 52e in Abu Dhabi en speelde daarmee geen rol van betekenis in het wedstrijdverloop.

Het lijkt er op dat de Noren zelf een protest indienden om er op die manier achter te komen of zij zich met de schoenen van Iden aan de regels houden, of niet. Een wedstrijd waarbij je 52e wordt is daarmee logischerwijs een goede optie, aangezien een eventuele DSQ geen invloed zou hebben op bijvoorbeeld olympische kwalificatiepunten.