Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frame van triatlonfiets Stenn Goetstouwers gebroken op vlucht, Nederlander in Lanzarote zorgt voor andere fiets
Collage van de breuk in het frame van de Trek triatlonfiets van Belgische triatleet Stenn Goetstouwers (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Frame van triatlonfiets Stenn Goetstouwers gebroken op vlucht, Nederlander in Lanzarote zorgt voor andere fiets

De Belgische triatleet Stenn Goetstouwers van het Athletes For Hope team van Marc Herremans zal dit weekend dan toch van start kunnen gaan in de 70.3 Ironman Lanzarote, maar niet met zijn vaste triatlonfiets. De Trek Speedconcept triatlonfiets van de Tank van Wuustwezel overleefde de vlucht van België naar Lanzarote niet. Het frame is doorgebroken ter hoogte van de down tube en dus startte in Lanzarote de zoektocht naar een geschikte triatlonfiets, niet evident voor een triatleet van 1m85. Wij brachten Stenn in contact met de Nederlander Johan Wagenaar die met Bike Sensations al een tijd in Lanzarote actief is. Stenn mag dit weekend de triatlonfiets van Johan zelf gebruiken en kan dus toch aan de start komen.

“Is het een grote triatleet?”

Lanzarote mag dan een paradijs zijn voor triatleten en fietsers, de fietswinkels zijn er een stuk dunner gezaaid dan bij ons en het wordt al helemaal lastig als je als triatleet van 1m85 op zoek moet naar een fiets met een voldoende groot frame. Voor Stenn Goetstouwers werd het na de ontgoocheling en de boosheid om het gebroken frame van zijn Trek triatonfiets anderhalve dag vol spanning zoeken naar een oplossing. De Tank van Wuustwezel was zelfs al als alternatieve oplossing aan het kijken om terug naar België te vliegen en zaterdag aan de Veloopzwem in De Haan mee te doen.

Gelukkig konden we vrij snel Johan Wagenaar te pakken krijgen. De Nederlander baat al sinds enige tijd Bike Sensations uit in Lanzarote en is zelf ook een atleet met een redelijk groot postuur. “Is het een grote triatleet?” was de eerste vraag van Johan. “Ah, dat is goed nieuws. Dan kan hij mijn fiets gebruiken,” reageerde de sympathieke Nederlander meteen. Een paar uur later was alles in kannen en kruiken en dus komt Stenn alsnog aan de start van de 70.3 Ironman Lanzarote, op de Sensa triatlonfiets van Johan.

Grote Belgische pro-delegatie

De 70.3 Ironman Lanzarote gaat zaterdag 18 maart om 7 u. van start. Naast Stenn Goetstouwers staan onder andere ook Pieter Heemeryck, Pamphiel Pareyn, Victor Alexandre, Jonathan Wayaffe, Dieter Comhair, Liesbeth Verbiest, Alexandra Tondeur en Astrid Van Cauwelaert aan de start bij de pro’s.