Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische duatleten Maurine Ricour en Arnaud Dely pakken zilver op Europees kampioenschap duatlon
Arnaud Dely (l) met Europees kampioen Benjamin Choquert en Mario Mola (r) op het EK duatlon (foto: Europe Triathlon RR)
Duathlon

Belgische duatleten Maurine Ricour en Arnaud Dely pakken zilver op Europees kampioenschap duatlon

De Belgische duatleet Arnaud Dely heeft opnieuw het podium gehaald in een internationaal kampioenschap, dit keer de zilveren medaille op het EK duatlon in het Italiaanse Venice-Caorle. Ook bij de vrouwen was er zilver voor Maurine Ricour na, net zoals bij de mannen, een zinderende spurt met drie. Er was overigens wel wat kritiek op de timing van het Europees kampioenschap zo vroeg in het seizoen, maar de elites lieten het niet aan hun hart komen en maakten er een mooie en vooral razend spannende en snelle wedstrijd van.

De verschillen waren erg klein zaterdag in de Europese titelstrijd. Bij de vrouwen kregen we na de eerste run van net geen 5 km en de 20 km fietsen een kopgroep van 11. in de laatste 2,5 km lopen kwam het aan op een zinderende eindspurt met 3. De Francaise Marion Legrand was daarbij een fractie sneller en pakte de Europese titel in 54’43. Maurine Ricour werd op een zucht tweede en pakte de zilveren medaille met een haarlengte voor de Italiaanse toptriatlete Giorgia Priarone. Eleonore Hiller kwam als 22ste over de streep waarmee ze vijfde werd in de U23 categorie.

Dely klopt ex-wereldkampioen triatlon

Ook bij de mannen werd het een snelle en spannende wedstrijd. In de eerste run werd er aan een hels tempo gelopen, met Arnaud Dely aan kop. Na 12’45 keerde Dely na net geen 5 km lopen al terug in de wisselzone. In zijn zog volgde een lang lint duatleten. Op de fiets kregen we één grote kopgroep van 19 atleten. Niemand slaagde er in om weg te geraken en dus kwam alles aan op de laatste 2,5 km lopen. In de absolute finale bleven er vooraan nog drie atleten over. In een langgerekte spurt was de Franse toploper Benjamin Choquert nét iets sneller dan Arnaud Dely, maar die klopte wel ex-wereldkampioen Mario Mola en pakte zilver. Choquert won in 48’21 met 2 seconden voorsprong op Dely. Op slechts 1 seconde pakte Spanjaard Mola het brons.

Thibaut De Smet werd dertiende in 49’41. Stef Corthouts was de derde Belg op de 18de plaats in 50’05 waarmee hij net naast het podium viel bij de beloften. Martin Oldenhove werd 29ste.

Uitslagen EK duatlon Venice-Caorle 2023