Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nick Thijs klopt Franse kampioen wielrennen en pakt age group zege in 70.3 Ironman Lanzarote
Nick Thijs won eerder in 2023 bij de age group triatleten in de 70.3 Ironman Lanzarote (foto: 3athlon.be/Bobby Paesen)
Nieuws

Nick Thijs klopt Franse kampioen wielrennen en pakt age group zege in 70.3 Ironman Lanzarote

Een door de altijd aanwezige wind lastige 70.3 Ironman Lanzarote leverde zaterdag alsnog een Belgische overwinning op, want Nick Thijs pakte de overall winst bij de age groupers in Club La Santa. De Belgische triatleet zette een bijzonder sterke wedstrijd neer, ging in de slotfase voorbij aan voormalig Frans kampioen wielrennen Anthony Roux en pakte de overwinning in 4u14’02, een eindtijd die hem overigens op de 23ste plaats had gebracht bij de pro’s, al valt de wedstrijd van de age groupers natuurlijk nooit helemaal te vergelijken met die van de pro’s.

Nick Thijs in laatste kilometers voorbij Franse kampioen wielrennen

Nick Thijs kan nauwelijks geloven dat hij de age group winst pakt in de 70.3 Ironman Lanzarote (foto: 3athlon.be/Bobby Paesen)
Nick Thijs kan nauwelijks geloven dat hij de age group winst pakt in de 70.3 Ironman Lanzarote (foto: 3athlon.be/Bobby Paesen)

Nick Thijs begon al sterk aan de halve triatlon met een 12de tijd overall in de 1.900 meter zwemmen. In de 90 km fietsen schoof hij op naar de zevende plaats en dan moest zijn sterkste onderdeel nog komen. In de 21 km lopen, bleef Nick een hele tijd in derde positie lopen, maar in de tweede helft van de halve marathon schoof hij op naar de tweede plaats. In de absolute slotfase ging hij nog op en over de voormalige Franse kampioen wielrennen Anthony Roux, die sinds vorig jaar na zijn carriere bij FDJ overstapte naar de triatlon en in Lanzarote zijn debuut maakte in het 70.3 Ironman circuit.

Steven Eyckmans tweede Belg

Nick Thijs won de age group race (en de M25 categorie) in Lanzarote in 4u14’02 met 24 seconden voorsprong op Anthony Roux. De jonge Duitser Luca Fröhling werd derde op 1’13. Steven Eyckmans deed het ook uitstekend. Hij finishte als tweede Belg op de 18de plaats bij de age groupers in 4u31’14. Daarmee werd hij vijfde in de M30 categorie. Bij de M50 werd Alain Schutjes zesde in 4u55’35. En er was nog een extra Belgische podiumplaats want de onverslijtbare Rene Delbaere pakte zilver in de M65 categorie in 5u56’13.

Brons voor Elly Verhoeven

In de vrouwenrace ging de age group winst naar de Britse Abigail Bedwell in 4u54’22. De Lommelse triatlete Elly Verhoeven was de eerste Belgische met een 27ste plaats in 5u36’56 en pakte daarmee het brons in de F50 age group. Bedwell won met haar overall zege de jongste F18 categorie, waarin Kiara De Backer zesde werd. Annick Van de Kerckhove werd zevende in de F45 leeftijdsgroep.

Resultaten 70.3 Ironman Lanzarote