Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gebroken frame, verkoudheid, valpartij en pijnlijke bovenbenen, pech voor 3 Belgische triatleten in 70.3 Ironman Lanzarote
Pamphiel Pareyn finisht op karakter in de 70.3 Ironman Lanzarote (foto: 3athlon.be/Bobby Paesen)
Nieuws

Gebroken frame, verkoudheid, valpartij en pijnlijke bovenbenen, pech voor 3 Belgische triatleten in 70.3 Ironman Lanzarote

In een sportwedstrijd is er vaak een dunne lijn tussen vreugde en verdriet en dat was bij de Belgische pro-triatleten zaterdag niet anders in de 70.3 Ironman Lanzarote. Tegenover de sterke prestaties van Pieter Heemeryck, zesde in dit sterke deelnemersveld, en het mooie debuut als pro van Dieter Comhair en de top-15 voor Jonathan Wayaffe, stond ook de pech van drie landgenoten. Victor Alexandre en Pamphiel Pareyn, de ene gevallen in de wedstrijd, de andere gevallen op fietstraining, hadden een pechdag. Stenn Goetstouwers had een ware pechweek.

Eerst gebroken fietsframe en dan verkouden

Het was niet de week van Stenn Goetstouwers. Toen zijn fiets van de bagageband rolde op de luchthaven in Lanzarote bleek zijn frame volledig gebroken te zijn. Na een spannende twee dagen vond hij een leenfiets en keek hij uit om alsnog te kunnen starten. “Maar twee dagen voor de race werd ik ziek, een flinke verkoudheid,” laat Stenn vanuit Lanzarote weten. “Ik had nauwelijks geslapen en ben dan mét keelpijn opgestaan. Uiteindelijk besloot ik dat ik het risico niet wou nemen om in deze omstandigheden van start te gaan. Het is een week om snel te vergeten,” aldus de Tank van Wuustwezel.

Valpartij en gebroken ellepijp

Victor Alexandre was net aan het opschuiven richting top-10 in het fietsonderdeel toen het noodlot toesloeg. “Ik wilde iemand voorbijgaan in een scherpe bocht en daar verloor ik de controle over mijn voorwiel. Ik ging onderuit en voelde meteen dat het niet goed zat. In het ziekenhuis stelden ze een breuk vast van de ellepijp. Gelukkig is het geen complexe breuk en ik zou er snel van moeten herstellen. Ik kijk er naar uit om terug te komen,” aldus Victor.

“Uitgedaan uit respect voor de supporters thuis”

Pamphiel Pareyn voelde in het zwemmen al dat het geen topdag zou worden en het ging van kwaad naar erger. Mogelijk was het nog het gevolg van een valpartij tijdens de verkenning van het fietsparcours. De 3MD-triatleet kreeg af te rekenen met pijn in de bovenbenen en kon niet meer doorgaan op de fiets. Toch besloot hij de wedstrijd uit te lopen, al was dat helemaal achterin bij de pro’s. “Een opgave is in mijn hoofd niet de juiste oplossing, ook uit respect voor mijn vrouw en dochter thuis, en dus heb ik toch doorgedaan. Maar het verwerkingsproces is al begonnen en ik kijk alweer vooruit naar de volgende,” aldus Pamphiel.