Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete Lotte De Vet loopt met rolstoel nieuw wereldrecord marathon in Barcelona
Triatlete Lotte De Vet en Kimberley in de rolstoel breken het wereldrecord in de marathon van Barcelona (foto: Benoit Paelinck RR)
Multisports

Triatlete Lotte De Vet loopt met rolstoel nieuw wereldrecord marathon in Barcelona

Triatlete Lotte De Vet, van het Wuustwezelse Athletes For Hope team van Marc Herremans, heeft in Barcelona een nieuw wereldrecord lopen met rolstoel neergezet in de marathon van Barcelona. Lotte liep aan een stevig tempo met de rolstoel waarin ondertussen goeie vriendin Kimberley met een belletje de andere atleten waarschuwde. ‘Groot Vetje’ verpulverde het vorige wereldrecord van 3u54’26, door een Amerikaans duo gelopen in 2019 in New York. Na 3u25’44 kwamen Lotte en Kimberley over de streep, wat ook zonder rolstoel al een best mooie tijd is. Lotte is overigens niet aan haar proefstuk toe. Eerder werd ze 7de vrouw in de Marathon Des Sables, 2de in de Hel van Kasterlee en ze fietste de Crocodile Trophy uit, ook al als tweede dame.

“Vanaf kilometer 24 werd het naar boven lopen wat lastiger”

Lotte De Vet en Kimberley tussen de andere lopers in de marathon van Barcelona (foto: Benoit Paelinck RR)
Lotte De Vet en Kimberley tussen de andere lopers in de marathon van Barcelona (foto: Benoit Paelinck RR)

Lotte liep eerder al een sterke tijd van 3u34 in de Marathon For Hope in Wuustwezel, maar dat parcours werd niet erkend om het wereldrecord toe te kennen. In Barcelona was dat wel het geval. “En het ging best wel goed eigenlijk,” vertelt Lotte. “In het begin was het wat lastig met al het volk, maar ik kon langs de zijkant redelijk makkelijk voorbijsteken. Kimberly had een belletje om de mensen te waarschuwen. Vanaf kilometer 24 begonnen de hoogtemeters wel wat lastiger te worden. Het was wel constant ofwel een beetje omhoog, wat direct wel veel zwaarder was, of een beetje naar beneden. Dat was ook niet evident want dan moest ik remmen. Maar door de vele supporters aan de zijkant en op het parcours kon ik blijven gas geven. En Kimberley die straalde de hele tijd. Ook zij genoot van deze marathon”, aldus Lotte.