Katrien Maes 11de en Peter Denteneer 17de in European Cup triatlon in Melilla
Katrien Maes aan de leiding van een achtervolgend groepje in de Europe Triathlon van Melilla (foto: Instagram Katrien Maes RR)

Met Katrien Maes en Peter Denteneer hadden we dit weekend slechts twee Belgische triatleten die meededen in de European Cup triatlon in Melilla. Waar de Spaanse wedstrijd vroeger een redelijke klassieker was met een sterk startveld, ontbraken er nu toch wel redelijk wat grote namen en ook bij andere landen zagen we weinig tot geen triatleten opdagen. Katrien Maes zette een goeie wedstrijd neer, had het zelf over een paar foutjes, wat haar anders zeker in de top-10 had gebracht. Peter Denteneer liep naar een degelijke 17de plaats.

Katrien Maes 11de, Australische wint

Katrien Maes miste door een paar foutjes in het zwemmen maar net de aansluiting met de achtervolgende groep en liep nog naar een 11de plaats, op drie seconden van de top-10. De winst ging naar de ervaren Australische Emma Jackson die het haalde van twee Zwitserse dames: Alissa Konig en Nora Gmur.

Uitslag Europe Triathlon Cup Melilla 2023 vrouwen

Peter Denteneer 17de, clean sweep voor Frankrijk

Peter Denteneer werd 17de in Melilla. Hij deed 53’34 over de sprinttriatlon en kwam 1’16 na de Franse winnaar Louis Vitiello over de finish. Het werd overigens een clean sweep voor Frankrijk want Vitiello mocht samen met zijn landgenoten Nathan Grayel en Guillaume Hay op het podium. Voor de vroegere Franse kampioen bij de juniores was het zijn allereerste overwinning in het Europe Triathlon circuit.