Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wollen winterjas op de fiets: met de Total Comfort Jacket van Sportful het ‘Flandrienweer’ tegemoet
Foto's Just Jean Media
Extra

Wollen winterjas op de fiets: met de Total Comfort Jacket van Sportful het ‘Flandrienweer’ tegemoet

De weerapp laat zien dat lenteweer nog even op zich laat wachten en de realiteit bevestigt dit alleen maar. Toch willen we met z’n allen steevast de baan op en met goede aangepaste kledij is dit zeker niet onoverkomelijk. Passion For Cycling voorzag ons van een winterkit van Sportful om de (hopelijk) laatste weken van deze winter goed door te komen.

Total Comfort Jacket

What’s in a name? Total comfort… en dat is na een korte helse rit volgens ons helemaal niet gelogen. De buitenste laag van deze winterjacket bestaat uit de Polartec Neoshell stof die het Italiaanse Sportful ontwikkelde. Dit is een waterdichte maar tegelijk ook ademende laag en waterdicht is deze jacket zeker. Na een kortstondige regenbui kreeg deze Total Comfort meteen de kans om z’n kunnen te tonen en dat is goed gelukt, de regendruppels gleden mooi van de jas af.

Binnenin bestaat deze fietsjas uit een ‘wollige’ voering die doorloopt tot aan de mouwuiteinden. Het zorgt voor een extra warm gevoel waardoor je de jas perfect kan dragen bij temperaturen die richting het vriespunt neigen. Maar wanneer de 10 graden op de thermometer staan, dan moet je wel geen te intensieve trainingen combineren met deze jacket want ondanks het ademend vermogen kan de warmte na een tijd toch zijn weg niet meer vinden naar buiten. Zie deze Total Comfort Jacket dus echt als een winterjas die je ook nog eens beschermd tegen de nodige regenvlagen die gepaard gaan met het Belgische flandrienweer.

De jas is er in verschillende uitvoeringen. Wij testten een rood exemplaar maar bekijk zeker de website van Passion for Cycling om het volledige kleurenpalet van de Total Comfort Jacket te bekijken. Voor een adviesprijs van € 270 haal je deze oerdegelijke winterjas in huis.

Fiandre Pro Bibtight

De Fiandre Pro fietsbroek is het perfecte verlengstuk voor de Total Comfort Jacket. Deze bibtight heeft als buitenlaag hetzelfde membraan waardoor regen en wind geen kans krijgen. Daarnaast heeft deze broek een iets dikkere stof aan de knieën dan aan de dijen wat ook het draagcomfort alleen maar ten goede komt. De ritssluiting aan de enkels is ook een leuk extra wanneer je verkiest om de broek boven je neoprene fietsbotten te dragen.

In tegenstelling tot de jas kan je deze broek wel wat langer dragen, ook op een koude ochtend tijdens de lente of de winter kan je deze broek perfect dragen ook wanneer de temperaturen naar de middag toe al wat hogerop lopen. Het ademende vermogen doet perfect zijn werk. Met € 190 hangt er wel een prijskaartje vast aan deze Fiandre Pro Bibtight maar daarvoor krijg je wel een zeer duurzame broek in de plaats die perfect is om dragen tijdens onze winterse fietsritten.