Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel 8ste en Arnaud Mengal net buiten top-10 in World Cup triatlon New Plymouth
Claire Michel in de World Cup triatlon van New Plymouth (foto: World Triathlon/Cameron Mackenzie)
Nieuws

Claire Michel 8ste en Arnaud Mengal net buiten top-10 in World Cup triatlon New Plymouth

De Belgische triatleten hebben zondagochtend vroeg onze tijd sterk gepresteerd in de World Cup triatlon van New Plymouth in Nieuw-Zeeland, met een knappe achtste plaats voor Claire Michel bij de vrouwen en een elfde plaats voor het jonge talent Arnaud Mengal. De winst ging zoals verwacht naar topfavoriet Hayden Wilde die de wedstrijd in het lopen domineerde voor eigen volk. Bij de vrouwen was er ook Nieuw-Zeelandse winst voor Nicole Van Der Kaay. De olympische kampioene van Rio Gwen Jorgensen miste de aansluiting in het fietsen en werd pas 14de.

Claire Michel wordt 8ste

Claire Michel had net zoals in de WTCS triatlon van Abu Dhabi een solide wedstrijd. Met een vrij goed zwemnummer en een snelle wissel kon ze aansluiten bij de grote groep. Gwen Jorgensen volgde in het zwemmen vlak achter Claire, maar de Amerikaanse was te traag in de wissel en verloor de aansluiting met de groep. In een snel loopnummer pakte Nicole Van Der Kaay de overwinning voor haar landgenote Ainsley Thorpe. De Noorse Solveig Lovseth werd verrassend derde, het eerste wereldbekerpodium voor de meervoudige Noorse kampioene. Claire Michel liep naar een mooie achtste plaats op 46 seconden van Van Der Kaay.

Uitslag World Cup New Plymouth vrouwen

Mooie 11de plaats voor Arnaud Mengal

Bij de mannen maakte thuisfavoriet Hayden Wilde de verwachtingen volledig waar. Hij was duidelijk de snelste loper en pakte met ruime voorsprong de overwinning in 55’57. Zijn landgenoot Tayler Reid werd tweede op 37 seconden. De Portugees Ricardo Batista pakte de derde plaats. De jonge Belgische triatleet Arnaud Mengal deed het uitstekend. Met een looptijd van 14’47 werd hij knap elfde op 1’35 van Hayden Wilde. Erwin Vanderplancke werd 43ste.

Uitslag World Cup New Plymouth mannen