Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Favoriete Cassandre Beaugrand wint Europe Cup triatlon Quarteira, Noorse triatleet verrast Jonny Brownlee
De kopgroep in de European Cup triatlon in Quarteira (foto 3athlon.be)
Nieuws

Favoriete Cassandre Beaugrand wint Europe Cup triatlon Quarteira, Noorse triatleet verrast Jonny Brownlee

De topfavoriete Cassandre Beaugrand heeft haar favorietenrol meer dan waargemaakt in de European Cup triatlon in het Portugese Quarteira. Gelukkig is de Francaise Jeanne Lehair ondertussen Luxemburgse geworden, want anders was de top-4 volledig Frans geweest. Bij de mannen won de Noor Vetle Thorn, onlangs nog derde in de World Cup triatlon in Bergen, achter Dorian Coninx en Kristian Blummenfelt.

Dat Cassandre Beaugrand de winst zou pakken, was in de sterren geschreven. De Francaise haalde het overtuigend van haar landgenote Audrey Merle. Uiteindelijk brak de vroegere Francaise Jeanne Lehair de de Franse overheersing. De tegenwoordig Luxemburgse werd derde terwijl ook de vierde plaats naar Frankrijk ging. Katrien Maes was de enige Belgische triatlete. Na haar 11de plaats in Melilla pakte Katrien nu een degelijke 19de plaats.

Uitslag Europe Triathlon Cup Quarteira dames 2023

Bij de mannen kregen we een ruime kopgroep in het fietsen. In de 10 km lopen bleven vooraan nog een zevental atleten over. Alle ogen waren gericht op topfavoriet Jonny Brownlee, maar de Brit viel nog naast het podium. De winst ging verrassend naar de Noorse triatleet Vetle Bergskvik Thorn die het haalfe voor de Zwitserse Belg Fabian Meeusen. De Belgen waren met twee mee in de kopgroep in het fietsen. Joris Basslé werd 29ste en Peter Denteneer 30ste. out Ghielens finishte als 59ste.

Uitslag Europe Triathlon Cup Quarteira heren 2023

Herbekijk de live reportage van de triatlons bjj de vrouwen en de mannen: