Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spanning tot het laatste moment: Quinten Dewaele wint Cross Duatlon Series, Lies Van de Voorde domineert
Eindwinnaar Quinten Dewaele en dagwinnaar Viktor Benschop aan kop in de eerste run in de Sandman Inferno cross duatlon (foto: Pascale Delaere RR)
Multisports

Spanning tot het laatste moment: Quinten Dewaele wint Cross Duatlon Series, Lies Van de Voorde domineert

Met de Sandman Inferno werd zondag de finale manche van de Cross Duatlon Series van Triatlon Vlaanderen gehouden, met verrassende dagwinst voor Viktor Benschop en een duidelijke zege voor Lies Van de Voorde. Die schreef in Westende met haar derde overwinning verdiend de eindwinst van de Cross Duatlon Series op haar naam. Bij de mannen was het spannend tot op het einde. Er moest nog flink gerekend worden toen Alexander Chamon als vijfde over de streep liep, gevolgd door Quinten Dewaele op zes. Met de 6 bonuspunten voor zes deelnames kwam Chamon op gelijke hoogte met Dewaele. Quinten pakte twee dagzeges, tegenover 1 overwinning voor Chamon, en mag zich daardoor eindwinnaar noemen van de Cross Duatlon Series.

In de eerste run ging Quinten Dewaele nog mee aan kop met snelle loper Viktor Benschop. In het mountainbiken kwamen Nicolas De Smet, Whytic Priem en Ewout Vandorpe aansluiten. Dewaele verloor heel wat terrein, maar slaagde er in om in de tweede run nog vlak achter Alexander Chamon te eindigen en zo de eindwinst in de Cross Duatlon Series binnen te halen. In de tweede run was triatleet Viktor Benschop duidelijk de betere tegen de cross duatlon specialisten. Hij won in 1u53’40 met 1’19 voorsprong op Nicolas De Smet. Ewout Vandorpe werd derde voor Whytic Priem en Alexander Chamon.

Bij de dames lag de wedstrijd na de eerste run al in een definitieve plooi. Lies Van de Voorde pakte meteen een dikke minuut voorsprong op de nummer 2 in het klassement Aurelie Vermeir. Het gat werd in het mountainbiken alleen maar groter. Lies Van de Voorde pakte haar derde zege én de eindzege in de Series in 2u21’52. Op 3’48 werd Aurelie Vermeir tweede. Eva Stevens werd derde voor Camille Roman.

Uitslag Sandman Inferno cross duatlon 2023

Eindstand Cross Duatlon Series 2023

Foto-album van Pascale Delaere