Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Swimrun met droge voeten: Scott introduceert waterafstotende loopschoen Supertrac Amphib
De nieuwe Scott Supertrac Amphib loopschoenen, ideaal voor een swimrun (foto: Scott Sports RR)
Extra

Swimrun met droge voeten: Scott introduceert waterafstotende loopschoen Supertrac Amphib

Swimrun, obstacle course run of trailruns en cross-triatlons in natte omstandigheden, voortaan hoef je er geen natte voeten meer aan over te houden. Scott Sports stelt deze week officieel de nieuwe Supertrac Amphib loopschoen voor. Het is een slijtvaste en lichte trailschoen met een upper op basis van Cordura nylon verstevigd met KPU rubber. Hierdoor absorbeert de schoen geen water en wordt hij niet zwaarder tijdens obstacle runs, swimruns of gewone trails in natte weilanden. Het radiaal noppenpatroon zorgt op zijn beurt voor extra veel grip.

De Supertrac Amphib heeft dezelfde radial traction zool als de nieuwste generatie trailschoenen van Scott, en dat betekent extra grip en flexibiliteit op diverse terreinen. Maar de grote vernieuwende factor is de ‘hybrid upper’. Het bovenwerk heeft een robuuste en zeer duurzame constructie die bescherming biedt tegen rotsen en begroeide paden. Het lichte maar duurzame mesh biedt een uitstekende drainage, zodat de schoen na onderdompeling snel afwatert en niet nat blijft. De KPU die over de mesh is geplaatst, draagt bij aan de bescherming en duurzaamheid voor de afdalingen door ruw terrein. Ondanks die toepassing blijft de schoen super licht. De Supertrac Amphib weegt slechts 280 gram.

Hybrid upper mesh houdt je voeten droog

De Scott Supertrac Amphib loopschoenen, zijn snel weer droog (foto: Scott Sports RR)
De Scott Supertrac Amphib loopschoenen, zijn snel weer droog (foto: Scott Sports RR)

Wij spraken met ex-Belgisch kampioen cross-triatlon en Xterra-specialist Yeray Luxem, die een prototype van de Scott Supertrac Amphib mocht uittesten, waarbij ons opviel dat de ‘hybrid upper’ op het eerste zicht wat lijkt op krokodillenleer. Yeray was meteen overtuigd. “Dit is de ideale schoen in kletsnatte omstandigheden of wanneer je een river crossing moet doen of een swimrun meedoet. Hij ziet er door die upper wat zwaarder uit, maar in werkelijkheid is het een lichte schoen met veel grip en vooral: je hebt droge voeten, zowel met als zonder sokken,” aldus Yeray.

Op dit moment lopen in het Nederlandse experience center van Scott in Werkendam de Scott Sample Sale dagen. Nog tot en met 30 maart kan je er Scott loopschoenen, kledij, helmen en andere accessoires vinden aan enorme kortingen. Dries Busselot van Scott Running is er ook met zijn team en geeft graag extra uitleg over de nieuwe Supertrac Amphib.

Op de website van Scott vind je alle informatie over de nieuwe Supertrac Amphib.