Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Bellin aan de start in 70.3 én 5150 Ironman Knokke-Heist, beklijvende ‘Rebound’ docu nu op VRT.nu te bekijken
Sebastien Bellin valt Bob Babbitt in de armen in het WK Ironman van Kona met de filmploeg van de Rebound docu (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Sebastien Bellin aan de start in 70.3 én 5150 Ironman Knokke-Heist, beklijvende ‘Rebound’ docu nu op VRT.nu te bekijken

Sebastien Bellin, de vroegere pro-basketter die zwaargewond werd bij de aanslagen in Zaventem in 2016, gaat in september een dubbele uitdaging aan, want hij neemt op zaterdag 16 september deel aan de 5150 Ironman en zondag 17 september staat de Amerikaanse Belg aan de start van de eerste 70.3 Ironman Knokke-Heist. In oktober 2022 waren we bij de emotionele finish van Sebastien in het WK Ironman in Hawaii. De lange en onmenselijk zware weg van zijn revalidatie tot en met die finish is nu ook op beeld vastgelegd. Deze week was de beklijvende documentaire ‘Rebound’ te bekijken op Canvas. Je kan de aangrijpende film met Sebastien nu bekijken op VRT.nu.

Rebound: must-see docu voor triatleten en triatlonfans

De afgelopen jaren volgde een filmploeg oud-basketter Sebastien Bellin. Die stond op 22 maart 2016 in de vertrekhal in Zaventem vlakbij de plaats waar de tweede bom afging. Hij raakte zwaar gewond en vreesde zelfs dat hij zijn benen zou verliezen. Dat hij zes jaar later een Ironman zou uitlopen, leek toen een onmogelijke opgave. In ‘Rebound’ krijg je een mooi beeld van hoe zwaar de revalidatie geweest is, maar zie je ook de steun van zijn gezin en familie. En wij kregen opnieuw kippenvel bij die geweldige finish in Hawaii, die we van dichtbij konden meemaken en die we uitriepen tot hoogtepunt van 2022. Dit is een must-see voor alle triatleten en triatlonfans. Je kan ‘Rebound’ bekijken op VRT.nu, het online platform van de openbare zender.

Affiche van de docu Rebound met Sebastien Bellin in de Ironman van Hawaii

Dubbele uitdaging in Knokke-Heist

Na zijn succesvolle Ironman Hawaii heeft Sebastien Bellin de smaak helemaal te pakken blijkbaar, want triatleet Bellin komt dit jaar aan de start in het Ironman-weekend van Knokke-Heist. Hij maakt er meteen een dubbele uitdaging van. “De finish van het Ironman WK in Kona maakte deel uit van mijn herstelproces,” vertelt Seb. “Triatlon was voor mij een therapie geworden, en mezelf bewijzen dat ik een uithoudingswedstrijd van een dergelijke moeilijkheidsgraad kon voltooien was een belangrijke stap in mijn genezingsproces.”

“Het lopen van de 5150 Ironman Knokke-Heist (triatlon over de kwartafstand – redactie) en de
70.3 Ironman Knokke-Heist de volgende dag is een krachtig symbool van mijn terugkeer naar het leven, na zo’n dichte ontmoeting met de dood. Ik zal een zware beproeving moeten doorstaan om de volgende dag een nog zwaardere beproeving tegemoet te gaan. Aan allen die door het leven zijn neergeslagen en worstelen om weer op te bouwen, hoop ik dat mijn verhaal jullie hoop geeft. Deelnemen aan een race in mijn thuisland heeft voor mij ook een sterke symbolische waarde. Ik kijk uit naar het Ironman-weekend in Knokke-Heist,” aldus Sebastien Bellin.