Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vincent Van de Walle net naast podium in Triatlon Portocolom in Mallorca
Vincent Van de Walle loopt naar de 4de plaats in de Tri Portocolom (foto: Vincent Van de Walle RR)
Nieuws

Vincent Van de Walle net naast podium in Triatlon Portocolom in Mallorca

De Belgische triatleet Vincent Van de Walle is vierde geworden in de internationale halve triatlon van Portocolom in Mallorca zondag, op slechts 20 seconden van het podium. Ook Timothy Van Houtem deed het uitstekend in Mallorca met een mooie zesde plaats. De winst ging naar de Zweed Robert Kallin, al waren de meeste ogen gericht op ex-wereldkampioen Mario Mola die de olympische triatlon in Portocolom op zijn naam schreef.

De Zweed Robert Kallin was al goed mee in de 1.000 meter zwemmen, waarin Vincent Van de Walle al meer dan een minuut verloor. Ook Timothy Van Houtem en oud-winnaar Michael Van Cleven, die tegenwoordig meer voor het plezier meedoet, moesten al stevig in de achtervolging. Robert Kallin bleek ook op het lastige parcours op de fiets duidelijk de sterkste en bouwde zijn voorsprong verder uit. Carlos Oliver slaagde er niet in om dichterbij te komen. Kallin won in 3u35’11 met 2’12 voorsprong op Oliver. In de strijd om de derde plaats bleef Michael Kalb net uit de greep van Vincent Van de Walle. Kalb werd derde in 3u45’15. Slechts 24 seconden later pakte snelste loper Vincent Van de Walle de vierde plaats. Timothy Van Houtem werd zesde en Michael Van Cleven pakte de 14de plaats.

Bij de vrouwen won de Duitse Laura Jansen met 1’45 voorsprong op Julia Skala. Rebecca Robish werd derde voor Karin Kallin. Onze landgenote Ophelie Saussus finishte op de elfde plaats. Op de olympische afstand pakten Mario Mola en Anuchi Gago de overwinning

Uitslag triatlon Portocolom 2023

Uitslag olympische triatlon Portocolom 2023