Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Decospan Triatlon Menen zet naast EK ook vol in op Open Race “Alle triatleten zelfde beleving bieden”
Sybren Baelde won de halve triatlon in Menen in 2022 (foto: 3athlon.be/David Pintens)
Nieuws

Decospan Triatlon Menen zet naast EK ook vol in op Open Race “Alle triatleten zelfde beleving bieden”

Van 24 tot en met 27 augustus vinden in Menen de Europese kampioenschappen halve triatlon, aquatlon en aquabike plaats, met telkens ook een Open Race voor atleten die niet via hun federatie voor het EK inschrijven. En er wordt vol ingezet op die Open Race, met prijzengeld voor de eerste 5 overall en de top-3 per age group. Frederik Van Lierde, deel van het organisatieteam in Menen, legt uit waarom. “We zijn vereerd dat we dit jaar het EK mogen organiseren, maar we willen ook de triatleten die niet voor het EK kiezen dezelfde beleving bieden die ze bij ons al jaren gewoon zijn.”

De inschrijvingen voor het EK en voor de Open Race lopen al vlotjes binnen, maar het wordt binnenkort vooral ook uitkijken naar de absolute toppers wanneer de deelnemende landen hun nationale selecties bekend maken. Elite triatleten die niet aan het EK deelnemen, kunnen even goed aan de Open Race deelnemen. Voor het EK is een prijzenpot voorzien voor de top-10, zowel bij de vrouwen als bij de mannen, met voor de winnaar en de winnares telkens 3.000 euro te verdienen. Bij de Open Race is er prijzengeld voor de top-5 overall, met 1.500 euro voor winnaar en winnares. Ook de eerste drie per age group ontvangen prijzengeld.

“We zijn vereerd dat we dit jaar het EK mogen organiseren, maar we willen ook de triatleten die niet voor het EK kiezen dezelfde beleving bieden die ze bij ons al jaren gewoon zijn. Als we de komende jaren gewoon opnieuw onze Decospan triatlon organiseren, willen we alle triatleten graag weer verwelkomen, niet alleen degene die eenmalig deelnemen aan het EK,” aldus Frederik Van Lierde. En er wordt niet alleen ingezet op de halve triatlon en de aquabike op zondag. Op vrijdag 25 augustus is er het EK én de open race aquatlon, met het zwemmen in een niet bevaren zijarm van de Leie. “Die doen we niet alleen voor de elites en de age groupers, ook de jeugd krijgt zijn eigen zwemloop. En dan lijkt het me wel cool voor die jonge atleetjes dat ze mogen finishen onder dezelfde finishboog als het EK,” aldus nog Frederik.

Voor meer info of voor wie zich wil inschrijven, kan je terecht op de website van de Decospan Triatlon Menen.