Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Antwerpse triatleet pakt knappe zevende plaats in Xterra Malta
Milo Moens finisht als 7de in de Xterra Malta cross-triatlon (foto: Xterra Malta/Angie Conti RR)
Multisports

Antwerpse triatleet pakt knappe zevende plaats in Xterra Malta

Dit weekend is het Europese Xterra seizoen van start gegaan met de Xterra cross-triatlon van Malta, die bekend staat om zijn knappe, technische parcours op en rond de rotsen van Majjistral Natuurpark en het zwemmen in Golden Bay. De absolute Xterra-toppers kwamen er nog niet in actie. Xterra Malta moest het doen met 4 elites bij de vrouwen en 7 bij de mannen. Tweevopudig olympisch medaillist Jaroslav Kulhavy en Matilde Bolzan pakten de overwinningen. Wij waren vooral onder de indruk van de Antwerpse triatleet Milo Moens die op weg leek naar een stunt en uiteindelijk overall de zevende plaats pakte.

Milo Moens als tweede uit het water

Milo Moens liet vorig jaar al van zich spreken toen hij op de sprintafstand in de Xterra Belgium als eerste triatleet uit de Maas kwam in Namen na het zwemonderdeel. Een lekke band gooide toen nog roet in het eten. In Malta kwam Milo als tweede uit het water. Ondanks een lekkende voorband slaagde hij er dankzij zijn tubeless banden in om als derde de fiets weg te zetten. In het lopen kreeg hij af te rekenen met krampen waardoor hij finaal op een knappe zevende plaats finishte, als tweede age grouper. Daarmee pakte Milo ook de winst in de M20 age group en een rechtstreekse kwalificatie voor het WK Xterra in Italië later dit jaar.

Tweevoudig olympisch medaille winnaar pakt zege

Vooraan werd in het mountainbiken al snel duidelijk dat er geen maat stond op tweevoudig olympisch medaille winnaar Jaroslav Kulhavy, die na zijn mountainbike carriere zich met succes op Xterra gooide. In het lopen kwam Guillaume Meunier nog een stuk dichterbij maar Kulhavy won vlot in 2u22’32 met 1’28 voorsprong op Meunier. Ruslan Farci werd derde op 7’19.

Bij de vrouwen deed de Nederlandse Maud Golsteyn het uitstekend. Zij moest alleen de Italiaanse Matilde Bozan voor zich dulden, de Europese kampioene cross duatlon bij de beloften in 2021. Bolzan won in 2u57’20. Goldsteyn werd tweede op 2’47 voor Pauline Vie.

Uitslag Xterra Malta 2023