Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gustav Iden krijgt penalty bij Arena Games omdat vliegtuig vertraging had
Gustav Iden in de Super League Triathlon van Malibu (foto: Super League Triathlon)
Nieuws

Gustav Iden krijgt penalty bij Arena Games omdat vliegtuig vertraging had

Wereldkampioen Ironman triatlon Gustav Iden mag dan wel de grootste naam zijn in het beperkte deelnemersveld van de finale van de Arena Games in Londen, ook hij onstnapt niet aan een penalty wanneer je te laat opduikt voor de briefing. De Noor moet na het fietsonderdeel starten met vijf seconden achterstand omdat hij te laat was voor de briefing in het London Aquatics Centre en dat lag niet eens aan hemzelf. Zijn vliegtuig had vertraging, maar de jury had geen compassie. “Ik struggle sowieso al met dit format, dus dit gaat me niet helpen,” aldus Iden. In Londen maakt de Belgische triatleet Joran Driesen zijn debuut in de Arena Games. Bij de vrouwen start Hanne De Vet in de derde heat.

“British Airways laat me alweer in de steek”

De Noor moet zijn penalty uitzitten na het fietsonderdeel en zal dus 5 seconden moeten wachten om aan het lopen te beginnen. In de Arena Games wordt er in binnenbad gezwommen en gefietst op de powertrainer en gelopen op de loopband naast het zwembad. “Ik struggle sowieso met dit format. Ik denk niet dat mijn straf van vijf seconden na het fietsen in de eerste heat me veel zal helpen. Ik nam een berekend risico door vanaf mijn hoogtestage een late vlucht te nemen, maar helaas liet British Airways me opnieuw in de steek,” aldus Gustav Iden.

Zaterdag live op Eurosport

Bij de mannen krijgen we ook Joran Driesen in actie. De Belgische triatleet maakt zijn debuut in de Arena Games en komt uit in de eerste heat met onder andere Chase McQueen en Aurelien Raphael. Bij de vrouwen is het in de derde heat uitkijken naar Hanne De Vet. Zij moet het tegen onder andere Kate Waugh en Natalie Van Coevorden opnemen. De finales van de Arena Games in Londen zijn zaterdag live te volgen op Eurosport vanaf 18u30.