Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Toptriatleet Lionel Sanders zal dit seizoen niet deelnemen aan het WK Ironman in Nice
Lionel Sanders in het WK Ironman in Hawaii in 2022 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Toptriatleet Lionel Sanders zal dit seizoen niet deelnemen aan het WK Ironman in Nice

Zoek dit seizoen niet naar Lionel Sanders op het WK Ironman, hij liet donderdag weten dat hij niet zal deelnemen in Nice. De Canadese toptriatleet, die momenteel vijfde staat in de PTO ranking, deelde deze week zijn wedstrijdschema op zijn YouTube-kanaal. Sanders moest afgelopen weekend door ziekte ook al de Ironman 70.3 Oceanside laten schieten. De kersverse vader kende een gemengde start van het seizoen met een sterk optreden in de Arena Games in Montreal gevolgd door een DNF na zijn valpartij in de Clash Miami.

Focus op WK 70.3 Ironman

Dit seizoen zal Sanders de focus leggen op de halve triatlon, met als einddoel het WK Ironman 70.3 in Finland. In zijn voorbereiding op de halve afstand zal de Canadese triatleet de PTO European Open in Ibiza laten schieten maar in plaats daarvan zal hij deelnemen aan de Ironman 70.3 in St. George. In St. George, waar vorig jaar het WK 70.3 plaatsvond, kon Sanders in 2016, 2018 en 2021 de overwinning pakken. Een nieuwe overwinning in St. George, zou Sanders zijn 25ste overwinning opleveren op de 70.3- afstand.

Na de wedstrijd in de Verenigde Staten, zal de triatleet terugkeren naar zijn geboorteland Canada. Daar zal hij deelnemen aan de Ironman 70.3 in Mont Tremblant, een wedstrijd die hij sinds 2015 al vijf keer wist te winnen. Mocht zijn kwalificatiepoging voor het WK, in Finland, in St George mislopen ligt er een tweede kans in Mont Tremblant. Lionel Sanders die de PTO European Open in Ibiza aan zich laat voorbijgaan is dan misschien een grote schok maar het missen van het WK Ironman in Nice is wel de grootste verrassing van Sanders’ programma. Ga dus niet opzoek naar Lionel Sanders in Nice.