Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Indrukwekkend startveld voor PTO European Open triatlon in Ibiza, voorlopig nog geen Jan Frodeno
Pieter Heemeryck in de 70.3 Ironman Lanzarote eerder dit jaar (foto: 3athlon.be/Bobby Paesen)
Nieuws

Indrukwekkend startveld voor PTO European Open triatlon in Ibiza, voorlopig nog geen Jan Frodeno

De PTO, de Professional Triathletes Organisation, heeft de eerste startlijsten bekendgemaakt van de PTO European Open triatlon op 6 mei in Ibiza, met daarbij heel wat wereldtoppers uit de top-30 van de PTO World Ranking. Op die startlijst staat voorlopig nog geen Jan Frodeno. De Duitse triatleet staat na een jaar van blessures niet in de top-30, maar zal allicht een wild card krijgen. Die wild cards worden later aangekondigd, in principe zes bij de mannen en vijf bij de vrouwen. Bij de mannen is Pieter Heemeryck de enige Belg in het startveld.

Startlijst vrouwen

Start Lijst van de PTO European Open triatlon in Ibiza

Vooral bij de vrouwen wordt het een race om naar uit te kijken, het is bijna een WK waardig met onder andere Chelsea Sodaro, Lucy Charles, Laura Philippe, Anne Haug, Ashleigh Gentle, Daniela Ryf, Holly Lawrence en Kat Matthews. Knap ook dat de Nederlandse Lotte Wilms er bij is. Voorlopig zijn er nog geen Belgische triatletes geselecteerd en dus is het hopen op 1 van de 5 wild cards voor bijvoorbeeld Alexandra Tondeur, huidig nr 69 op de PTO World Ranking. Slechts 1 plaatsje voor haar staat Betta Curridori.

Startlijst mannen

Start Lijst van de PTO European Open triatlon in Ibiza

Kristian Blummenfelt is dé grote blikvanger bij de mannen, samen met Sam Laidlow, Ben Kanute, Magnus Ditlev, Max Neumann, Leon Chevalier, Aaron Royle, Patrick Lange en Rudy Von Berg. Voorlopig is Pieter Heemeryck de enige Belg die de startlijst heeft gehaald. Bij de mannen zijn er 24 namen bekendgemaakt. In principe krijgen in Ibiza 30 triatleten startrecht, dus wachten we nog op 6 wild cards, of Jan Frodeno en 5 wild cards…

Volledige startlijst

Startlijsten PTO European Open Ibiza 2023