Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
58 km lopen in 4 uur: Seppe Odeyn samen met Bernd Van Snick snelste in eigen Jogclub Ultra
Seppe Odeyn (l) en Bernd Van Snick winnen de Jogclub Ultra 2023 (foto: Jim De Sitter)
Multisports

58 km lopen in 4 uur: Seppe Odeyn samen met Bernd Van Snick snelste in eigen Jogclub Ultra

Er is sinds paasmaandag een nieuwe FKT, of Fastest Known Time, op het parcours van de Jogclub Ultra, maar Seppe moet die FKT op zijn eigen route wel delen met een andere duatleet. Bernd Van Snick en Seppe Odeyn wonnen overtuigend de Jogclub Ultra, een ultraloop van 58 km, grotendeels langs het mountainbikeparcours dat in Herent naar Seppe Odeyn vernoemd is. De twee duatleten finishten de 58 km in een supersnelle 4u01. Dat betekent dat ze zelfs onder de 3 uur passeerden op het marathonpunt. Bernd Van Snick is geen onbekende voor Seppe Odeyn. Allebei deden ze mee aan het WK Powerman duatlon in Zofingen vorig jaar. Seppe werd er vierde, Bernd Van Snick pakte de zevende plaats en werd daarmee wereldkampioen bij de age groupers.

108 finishers voor de Bart Swings sporthal in Herent

Het was niet alleen om de snelle tijden te doen in de Jogclub Ultra, heel wat atleten liepen er hun eerste ultrarun. Met 108 finishers was de Jogcub Ultra een succes. Onder de deelnemers waren er overigens heel wat triatleten en duatleten en wat bekende gezichten/stemmen uit de Jogclub Podcast. Wij onthouden vooral de knappe 16de plaats van 3athlon.be man Arno Meeusen die de 58 km aflegde in 4u50’40.

Old school uitslag in Atoma-schrift

De timing van de Jogclub Ultra gebeurde nog lekker old school, handmatig in een Atoma-schriftje. In onderstaande Instagram-post vind je de foto’s van de uitslag: