Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wildcards PTO European Open triatlon in Ibiza voor Jan Frodeno, Alistair Brownlee, Els Visser én Cam Wurf
Nieuws

Wildcards PTO European Open triatlon in Ibiza voor Jan Frodeno, Alistair Brownlee, Els Visser én Cam Wurf

Eerder deze week waren we nog verwonderd dat Jan Frodeno niet op de startlijst stond van de PTO European Open triatlon in Ibiza in mei, maar de PTO heeft ondertussen een aantal wildcards bekendgemaakt en natuurlijk is de GOAT er bij. The Greatest Of All Times krijgt in Ibiza overigens het gezelschap van Alistair Brownlee, zodat er maar liefst drie olympische kampioenen aan de start komen. Ook de Nederlandse Els Visser is er bij dankzij haar sterk voorjaar. En we weten nu ook waarom Cam Wurf zijn looptraining afwerkte na afloop van Parijs-Roubaix. Ook de Ineos/Grenadiers renner krijgt een wildcard.

Els Visser blij met wildcard

Het startveld dat de PTO eerder deze week bekendmaakte, zag er al geweldig goed uit, maar nu komen er alvast 8 triatleten bij. Vier vrouwen en vier mannen kregen een wildcard van de PTO. Bij de vrouwen is de Nederlandse Els Visser de opvallendste, al heeft ze haar deelname dubbel en dik verdiend na een sterk voorjaar. “Dit is een geweldige kans en een uitdaging om tegen de allerbeste vrouwen over deze afstand te racen,” vertelde Els bij onze collega’s van 3athlon.nl. Ook de Deense Sif Madsen, de Duitse Anne Reischmann en de Nieuw-Zeelandse Amelia Watkinson krijgen een startticket.

3 olympische kampioenen én Cam Wurf

Jan Frodeno had al langer aangekondigd dat hij de PTO European Open triatlon wou doen, maar omdat hij niet in de top-30 van de PTO World Ranking staat, moest de Duitser wachten op een wildcard. Dat die er zat aan te komen, was al langer duidelijk, maar het was toch leuk nieuws dat Jan effectief aan de start komt in Ibiza. Ook Alistair Brownlee is er bij. En dat betekent dat samen met Kristian Blummenfelt de drie meest recente olympische kampioenen triatlon tegen elkaar zullen strijden. Naast Brownlee en Frodeno mag ook olympisch triatleet Justus Nieschlag van start in Ibiza, net zoals Cam Wurf. De Australiër bereidde zich alvast goed voor op Ibiza, al is de grote vraag of het 100 km format van de PTO wel lang genoeg is voor de Ineos/Grenadier renner.

Live op 6 mei

De PTO Europen Open belooft alleszins 1 van de grootste triatlons van het seizoen te worden. De niet te missen wedstrijden van de vrouwen en de mannen zullen op 6 mei live uitgezonden worden.