Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Jonathan Wayaffe van weg gemaaid door motor organisatie Challenge Gran Canaria
Jonathan Wayaffe eerder dit seizoen bij de finish van de 70.3 Ironman Lanzarote (foto: 3athlon.be/Bobby Paesen)
Nieuws

Triatleet Jonathan Wayaffe van weg gemaaid door motor organisatie Challenge Gran Canaria

De Belgische triatleet Jonathan Wayaffe is in de Challenge Gran Canaria halve triatlon zwaar ten val gekomen toen hij van de weg werd gemaaid door een motor van de organisatie. Het ongeval gebeurde in een afdaling, in een flauwe bocht waar de motorrijder net de weg overstak. Jonathan Wayaffe knalde met 60 km per uur vol op de moto en schoof nog een heel stuk door. Een diepe wonde aan zijn hand moest meteen genaaid worden, maar gelukkig hield hij er op het eerste zicht geen breuken aan over. “Mijn helm heeft mijn hoofd en mijn leven gered,” vertelt een aangeslagen Jonathan Wayaffe.

De 27-jarige triatleet uit Mechelen is een paar uur na de wedstrijd nog zwaar onder de indruk van het gebeuren. “Ik ben maar net goed en wel op mijn effen zoveel uur na de race,” vertelt JoJo ons vanuit Anfi. “In een afdalend stuk in een flauwe bocht ben ik tegen 60 km/u tegen een motorijder geknald, een motor van de wedstrijd-organisatie nota bene. Hij stond stil aan de kant van de weg. Enkele seconden voor ik passeerde begon hij opeens dwars voor mij weer te rijden en hij stak plots de weg over. Ik kon hem onmogelijk nog ontwijken en ben er gewoon vol tegenaan geknald.”

“Heb veel pijn, hand moest meteen genaaid worden”

Zijn hele lichaam doet momenteel pijn, maar gelukkig heeft Wayaffe niks gebroken. “Ik ben hard gevallen en ben ook hard door geschoven. Als bij wonder heb ik op het eerste zicht geen breuken. Misschien is er in mijn hand wel een breukje, maar dat weet ik momenteel nog niet. Ik weet wel dat ik veel pijn heb en heel wat schaafwonden. Mijn hand moest onmiddellijk genaaid worden. Het was een grote en diepe laceratie tot op de pezen. Deze zijn gelukkig niet over. En het is duidelijk: mijn helm heeft mijn hoofd en mijn leven gered.”

Het ongeval gebeurde in de eerste helft van het fietsonderdeel, net op een moment dat Wayaffe naar voor aan het opschuiven was. De Mechelaar was als 22ste uit het water gekomen met 1’20 achterstand op Aaron Royle. “Het is jammer, want ik zat goed in de race,” legt JoJo uit. “Maar het is nog veel meer jammer op lichamelijk vlak voor de verdere races. Het seizoen begint nog maar net. En met het materiaal moet ik ook gedepaneerd worden,” aldus een ontgoochelde Jonathan Wayaffe.