Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Twee Belgische triatleten in top-4 van Xterra Griekenland, Soukup en Ducreux winnen
De Belgische triatleet Lucas Van Deynze (r) aan de finish van Xterra Greece naast Dumas (l) en winnaar Soukup (foto: Xterra Europe RR)
Multisports

Twee Belgische triatleten in top-4 van Xterra Griekenland, Soukup en Ducreux winnen

De Belgische triatleten Lucas Van Deynze en Joeri Deleebeeck zijn derde en vierde geworden bij de elites in de Xterra Greece in het idyllische Vouliagmeni. Volgens veel cross-triatleten is het één van de mooiste parcoursen van de Xterra Europe Tour in Vouliagmeni, maar wellicht omdat Xterra Greece geen deel uitmaakt van de nieuwe Xterra World Cup stuurden heel wat internationale toppers hun kat. De zege ging naar de Francaise Emma Ducreux en de Tsjech Petr Soukup. Tim Van Daele was de derde Belg in Griekenland. Hij werd negende.

“Mooie resultaten van 3 kreupele Belgen”

Geen enkele van de Belgische triatleten kwam in topconditie aan de start. Lucas Van Deynze is twee weken ziek geweest, Tim Van Daele was vorige week gevallen bij de parcoursverkenning van het EK Xterra in Namen en Joeri Deleebeeck werd onlangs op training aangereden door een auto. “Lucas was nog niet helemaal fris na zijn ziekte, Tim had nog last van zijn ribben en zijn rug zat nog vast en bij mij is mijn rug ook nog ver van in orde. Uiteindelijk pakken we hier met drie kreupele Belgen dus best wel mooie resultaten,” aldus een lachende Joeri Deleebeeck vanuit Griekenland.

De winst bij de mannen ging naar de Tsjech Petr Soukup, eerder dit seizoen ook al tweede in de Xterra South Africa, in 2u31’56. De Franse triatleet Jules Dumas, vorig jaar nog 16de op het WK Xterra, pakte de tweede plaats op 25 seconden. Lucas Van Deynze werd knap derde op 5’32. Nog eens 4’19 later pakte Joeri Deleebeeck de vierde plaats. Tim Van Daele werd negende in 2u48’25.

Bij de vrouwen pakte de Francaise Emma Ducreux, ploeggenote van onze Sebastien Carabin, een overtuigende overwinning in 2u59’19. Pas 5’55 later ging het zilver naar de Italiaanse Matilde Bolzan, twee weken geleden nog winnares van de Xterra Malta. De Tsjechische Anna Zehnder pakte de derde plaats voor de Nederlandse Maud Golsteyn.

Uitslag Xterra Greece 2023