Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleet Joe Skipper rijdt verkeerd in Ironman Texas maar valt vooral op door bijzondere set-up
Screenshot van de bijzondere set-up van de triatlonfiets van Joe Skipper
Foto van de Week

Triatleet Joe Skipper rijdt verkeerd in Ironman Texas maar valt vooral op door bijzondere set-up

Joe Skipper was één van de grote topfavorieten in de Ironman Texas maar ga niet op zoek naar de Brit in de uitslagen. Hij reed verkeerd en besloot nadien op te geven, de reden daarvoor zie je in het video-interview hieronder. Maar Skipper was wel dé grote blikvanger, zeker op de social media tijdens en na de wedstrijd, door een wel heel bijzondere set-up. Vooral de twee opzetstukken boven zijn onderarmen, waar hij zijn gezicht bijna volledig in kwijt kan, zijn op zijn minst bijzonder te noemen. Op de website van Revolver is er voorlopig nog niets van te vinden, dus het zou wel eens om een prototype kunnen gaan. Verder hebben we er allemaal het raden naar wat er nu precies onder de tri-suit zat van de Britse triatleet: een koelingsysteem of een poging om extrra aero te zijn? Het levert alleszins een wel heel aparte Foto Van De Week op.

Screenshot van de bijzondere set-up van de triatlonfiets van Joe Skipper
Screenshot van de bijzondere set-up van de triatlonfiets van Joe Skipper

“DNF in functie van WK long distance van World Triathlon”

In plaats van te vragen naar de bijzondere set-up van Joe Skipper (of wil hij de controverse nog wat voeden door er voorlopig niks over te zeggen?) vroeg The Daily Tri naar de reden van de DNF in Texas aan Joe Skipper. “Ik heb een bordje gemist en ben zo’n acht kilometer verkeerd gereden. Nadien had het niet veel zin meer om door te zetten met misschien met wat geluk nog een top-10 plaats. Er komen nog veel wedstrijden en dan helpt de vermoeidheid van een volledige Ironman als deze helemaal niet. Nu kan ik de focus leggen op het WK long distance van World Triathlon over twee weken en dankzij de taperweek voor de Ironman Texas kom ik daar alsnog fris aan de start,” aldus Joe Skipper.