Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatleten en triatleten presteren sterk in Antwerp 10 Miles, Bierinckx en De Vet pakken zilver
Vincent Bierinckx loopt naar de 2de plaats in de Antwerp 10 Miles (foto: Atletieknieuws.be/Jolien De Bock)
Multisports

Duatleten en triatleten presteren sterk in Antwerp 10 Miles, Bierinckx en De Vet pakken zilver

Duatleet Vincent Bierinckx en triatlete Hanne De Vet zijn elk tweede geworden in de grootste loopwedstrijd van ons land, de Antwerp 10 Miles. Hanne De Vet moest alleen topfavoriete Hanna Vandenbussche voor zich dulden. Vincent Bierinckx nestelde zich knap tussen titelverdediger Michael Somers en atletiek-topper Pieter-Jan Hannes. Naast De Vet en Bierinckx waren er nog heel wat tri- en duatleten die uitpakten met mooie resultaten. Onder andere de broers Sander en Pieter Heemeryck finishten allebei in de top-8.

De Vet en Verstuyft in top-5

Bij de vrouwen stond er geen maat op topfavoriete Hanna Vandenbussche. Zij pakte halfweg al een minuut voorsprong op een sterke Hanne De Vet. De triatlete wil zich dit jaar meer op haar studies richten, maar bewees dat haar loopvorm nog best goed is. Vandenbussche pakte een duidelijke overwinning in 56’11. Vetje werd heel knap tweede op net geen twee minuten in 58’07. Ook Katrien Verstuyft deed het uitstekend met een vijfde plaats in 1u00’23.

Bierinckx in vorm voor WK duatlon

Michael Somers snelde in 47’50 naar zijn derde overwinning op rij in de 16 km stratenloop in Antwerpen. Vincent Bierinckx pakte 32 seconden later een heel mooie tweede plaats. Met een tijd van 48’22 op de 16 km bewees Bierinckx zijn stijgende vormpeil richting het WK duatlon dat volgend weekend in Ibiza wordt gehouden. PJ Hannes werd op 35 seconden van Bierinckx derde.

Zeven seconden verschil tussen broers Heemeryck

Sander Heemeryck won het broederduel van Pieter, met een zesde plaats in 49’41. Daarmee was hij zeven seconden sneller dan Pieter Heemeryck, die achtste werd. Ward Van der Kelen finishte nog tussen de twee broers. Ook Nicola Cristiaens van het 3MD-team heeft een vroege vorm te pakken. Hij werd tiende, vlak voor Simon De Cuyper, de eerste finisher van in totaal 950 Sportoase-lopers. Nicolas Tilman werd 14de, Siebe De Winter 16de en Jan Petralia 19de.

Uitslag Antwerp 10 Miles 2023