Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatloncoach Mikal Iden reageert na EPO-schorsing van triatleet “Vertrouwen wordt moeilijk vanaf nu”
Mikal Iden (r) bij een training met onder andere Kristian Blummenfelt (foto: Instagram Mikal Iden RR)
Nieuws

Triatloncoach Mikal Iden reageert na EPO-schorsing van triatleet “Vertrouwen wordt moeilijk vanaf nu”

Nadat maandag bekendraakte dat de Amerikaanse triatleet Collin Chartier betrapt is op het gebruik van EPO en een schorsing van 3 jaar kreeg, kwamen er heel wat reacties, vooral ook omdat Chartier tot de trainingsgroep van Mikal Iden behoorde. De Noorse succescoach, die ook onder andere Kristian Blummenfelt, zijn broer Gustav Iden en Lionel Sanders traint, heeft ondertussen zelf ook gereageerd via een Instagram Story.

“Ik had nooit gedacht dat ik dit statement zou moeten maken. Ik ben in shock en in tranen nadat ik net heb vernomen dat een atleet die ik het laatste jaar heb gecoacht doping heeft genomen. Ik kan mezelf niet genoeg distanciëren van deze actie. Het is een ondenkbare, volledige crash van mijn waarden… Het enige positieve dat ik hieraan zie, is dat de anti-doping organisatie er in geslaagd is om de atleet te betrappen. Vertrouwen wordt moeilijk vanaf nu,” aldus Mikal Iden.

Reactie van Mikal Iden op doping geval op Instagram Stories