Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Emma Pallant grijpt wereldtitel duatlon na geslaagde aanval, Maurine Ricour achtste
Emma Pallant wint het WK duatlon in Ibiza (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Emma Pallant grijpt wereldtitel duatlon na geslaagde aanval, Maurine Ricour achtste

De Britse Emma Pallant heeft, samen met de Hongaarse Zsanett Bragmayer, een coup gepleegd op het wereldkampioenschap duatlon in Ibiza. De twee sprongen weg uit een kopgroep van 12 atletes, met daarbij Maurine Ricour. De Belgische probeerde meermaals de achtervolging te organiseren, maar kreeg weinig steun. De twee leidsters pakten meer dan twee minuten voorsprong. In het lopen was Emma Pallant duidelijk de snelste. De Britse, de laatste jaren vooral succesvol in de long distance triatlons, pakte haar derde wereldtitel duatlon. Maurine Ricour werd achtste. Eleonore Hiller werd 20ste en pakte brons bij de U23.

In de 5 km lopen gaf Maurine Ricour een sterke indruk. De Belgische gaf mee het tempo aan, maar in de slotmeters kregen we een eerste aanval van Emma Pallant die met 2 seconden voorsprong in de wisselzone kwam. Op de fiets kwam een groepje terug onder impuls van Zsanett Bragmayer. De Hongaarse ging meteen in de aanval en alleen Emma Pallant sprong mee. Maurine Ricour knapte veel werk op en probeerde de achtervolging op gang te brengen, maar de twee leidsters reden steeds verder weg. Bij de tweede wissel bedroeg het verschil al 2’22.

In de laatste 2,5 km lopen, was Emma Pallant zoals verwacht de snelste. De Britse pakte haar derde wereldtitel duatlon, ook al was het ondertussen al 7 jaar geleden sinds ze een laatste keer aan een duatlon meedeed. Pallant zette met succes de stap naar de lange afstand en doet in Ibiza op 6 mei ook mee aan de hoog aangeschreven PTO European Open triatlon. Emma Pallant pakte het goud in 57’50 met 23 seconden voorsprong op Bragmayer. De Japanse Ai Ueda was de snelste van de achtervolgsters. Zij pakte het brons op 2’15 van Pallant. Maurine Ricour werd achtste op 2’35. De jonge Eleonore Hiller bezorgde België een eerste medaille. Met een 20ste plaats overall pakte ze brons achter twee Italiaanse atletes.

Voorlopige uitslag WK Duatlon Ibiza vrouwen 2023