Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Net geen medaille voor Arnaud Dely op WK duatlon, Mario Mola pakt wereldtitel
Arnaud Dely finisht als vierde op het WK duatlon in Ibiza (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Net geen medaille voor Arnaud Dely op WK duatlon, Mario Mola pakt wereldtitel

Zeven seconden verloor de Belgische duatleet Arnaud Dely met een slechte wissel in T2, zeven seconden kwam hij uiteindelijk te kort om een medaille te pakken in het WK duatlon in Ibiza, waar meervoudig wereldkampioen triatlon Mario Mola voor eigen volk zijn eerste regenboogtrui pakte in duatlon. Maar liefst vier Belgen finishten in de top-11 van een mooie en razendsnelle wedstrijd.

Mario Mola werd al drie keer wereldkampioen triatlon maar pakte in Ibiza zijn eerste wereldtitel duatlon. Op het EK moest hij een paar weken geleden nog Benjamin Choquert en Arnaud Dely voor zich dulden. Nu zette de Spanjaard vanaf het begin alles op alles en hij werd beloond voor zijn aanvalslust, al moest hij er erg diep voor gaan. Al in de enorm snelle eerste run van 5 km ging Mola in de aanval. Hij liep die 5 km in een fantastische 14’10! Mola pakte een halve minuut op een groepje van tien achtervolgers, met daarbij Vincent Bierinckx en Arnaud Dely. Toen in de 20 km fietsen de tweede groep terugkwam, met ook Erwin Vanderplancke en debutant Ruben Van Praet, ging Arnaud Dely in de tegenaanval.

Dely en Mola gingen samen aan kop, maar ze kregen nooit meer dan een tiental seconden marge. Nadien volgden nog een aantal aanvallen van onder andere Thomas Cremers en Daan De Groot, maar het was uiteindelijk een grote groep van 19 duatleten die in T2 toekwamen. Terwijl Mola meteen weer een enorm hoog tempo aanhield, ging het mis bij Arnaud Dely. Hij had een dramatisch slechte wissel en begon als 17de te lopen. Hij verloor zeven seconden, raapte nog heel wat atleten op, maar hij kon net niet meer meespelen voor de medailles.

Mario Mola werd nog flink onder druk gezet door Europees kampioen Benjamin Choquert, maar de Fransman kreeg het gaatje niet meer dicht. Mola pakte een verdiende wereldtitel in 51’03 met 6 seconden op Choquert. Ook het brons was voor Frankrijk. Krilan Le Bihan werd derde op acht seconden. Arnaud Dely kwam als vierde over de streep op 15 seconden van Mola. Triatleet Erwin Vanderplancke werd knap zevende, Vincent Bierinckx finishte als negende en dan was er nog de mooie elfde plaats van ex-1.500 meter loper Ruben Van Praet, die debuteerde op het hoogste niveau.

Stef Corthouts werd 20ste en 4de bij de U23, Martin Oldenhove 28ste en Thibaut De Smet 43ste. Zijn broer Nicolas De Smet moest opgeven in de derde fietsronde. Matthias Loeys werd gediskwalificeerd om ons nog onduidelijke redenen.

Bij de vrouwen won de Britse Emma Pallant het WK duatlon. Onze landgenote Maurine Ricour werd achtste.

Voorlopige uitslag WK duatlon Ibiza mannen 2023