Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sander Heemeryck tweede in Powerman Alsdorf duatlon
Start van de Powerman Alsdorf (foto: Powerman Alsdorf RR)
Duathlon

Sander Heemeryck tweede in Powerman Alsdorf duatlon

Een dag na het wereldkampioenschap duatlon in Ibiza werd in het Duitse Alsdorf de eerste Powerman duatlon over de lange afstand gehouden en daarin pakte Sander Heemeryck een knappe tweede plaats, een week na zijn 6de plaats in de Antwerp 10 Miles. De winst ging naar de Deen Simon Jorn Hansen, die vorig jaar al verrassend tweede werd op het WK duatlon middle distance in Viborg en nu bevestigde met een sterk laatste loopnummer. Bij de vrouwen won de Duitse Maja Betz. Er deden slechts zes elite dames mee, waarvan alleen de Nederlandse Marieke Brouwers (4de) niet uit Duitsland kwam.

Vice-wereldkampioen middle distance wint eerste Powerman

Bij de mannen stonden er 16 elite atleten aan de start voor 10 km lopen, 60 km fietsen en 10 km lopen. Door de concurrentie met het WK op de korte afstand ontbraken er wel een paar grote namen. Dat nam niet weg dat we toch een mooie wedstrijd kregen. Uiteindelijk maakte de Deen Hansen het verschil in de tweede run. Hij pakte zijn allereerste Powerman zege in 2u23’30 met 3’27 voorsprong op Sander Heemeryck. Die was in de eerste run mee met een kopgroep van vijf waarvan ook Toon Mariën deel uitmaakten. Mariën viel uit de wedstrijd in het fietsen. Jan Petralia begon als tiende aan het fietsonderdeel, maar schoof mooi op naar voor en pakte een knappe vierde plaats. Guust De Smul werd 8ste en Bernd Van Snick, vorige week nog samen met Seppe Odeyn winnaar van de Jogclub Ultra, pakte de 12de plaats.

Twee age group zeges

Ook bij de age groupers deden de Belgen het behoorlijk. Kid Van Ouytsel pakte de winst in de M55 categorie. Er was ook nog brons voor Gregory Shelfhout bij de M40 en Carlos Coysman bij de M45. Bij de vrouwen behaalde Sylvia Hermans goud in de F40 categorie. Sophie Vandepitte werd derde in de F35 reeks.

Uitslagen Powerman Alsdorf 2023