Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duatleten Maurine Ricour en Arnaud Dely pakken brons op WK 2×2 Mixed Team Relay in Ibiza
Arnaud Dely en Maurine Ricour vieren de bronzen medaille in Ibiza op het WK duatlon Mixed Team Relay (foto: Arnaud Dely RR)
Duathlon

Duatleten Maurine Ricour en Arnaud Dely pakken brons op WK 2×2 Mixed Team Relay in Ibiza

Op de tweede dag van het WK multisport in Ibiza heeft het Belgische gemengde duatlonteam met Arnaud Dely en Maurine Ricour brons gepakt in het WK 2×2 Mixed Team Relay. In tegenstelling tot de Mixed Team Relay in de triatlon, bestaat de gemengde aflossing in duatlon uit 2 duatleten die 2 keer een mini-duatlon moeten afleggen. De wereldtitel ging verrassend naar Italië die topfavorieten Frankrijk en België klopten.

De Italiaan Samuele Angelini was zondag dé grote verrassing. Zaterdag finishte hij pas als 15de in het individuele WK, zondag hield hij in de eerste leg gelijke tred met Arnaud Dely en de Franse duatleet Benjamin Choquert. Vervolgens bouwde Giorgia Priarone een mooie voorsprong uit die de Italianen niet meer zouden afstaan. Ook Maurine Ricour en de Francaise Marion Le Goff kregen het gat niet gedicht. Italië pakte het goud in 1u10’19 met 41 seconden voorsprong op Frankrijk. Twee seconden later pakte België het brons.

De tweede Belgische ploeg met beloftes Eleonore Hiller, die zaterdag nog de bronzen medaille haalde op het WK U23, en Stef Corthouts werd 13de, maar werd niet opgenomen in het eindklassement omdat er maar 1 ploeg per land in de uitslag wordt toegestaan.

Uitslag WK 2×2 Mixed Team Relay duatlon Ibiza 2023