Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Waalse triatleet vecht voor zijn leven nadat bestuurder inrijdt op groep van 10 renners in Noord-Frankrijk
Paul Bara met Kelly Decaluwe bij één van haar koersen (foto: Didier Fourez/Facebook Paul Bara RR)
Nieuws

Waalse triatleet vecht voor zijn leven nadat bestuurder inrijdt op groep van 10 renners in Noord-Frankrijk

De Waalse triatleet Paul Bara vecht momenteel voor zijn leven in het ziekenhuis van Lille (Rijsel) nadat hij zwaargewond geraakte bij een aanrijding in Noord-Frankrijk, door een 80-jarige chauffeur die afgeleid was door zijn telefoon in de auto. De autobestuurder zou op de andere weghelft terechtgekomen zijn waar hij frontraal inreed op een groep van tien renners die samen fietsten in Genech, in het Noorden van Frankrijk. Naast de 27-jarige Paul Bara is ook de 57-jarige Pascal Duquenne er slecht aan toe. Ook de 17-jarige wielrenner Noé Carubba raakte zwaargewond, maar is bij bewustzijn en stelt het vrij goed. Bara werd in een kunstmatige coma gehouden voor een eerste operatie, zou even wakker geweest zijn, maar ligt nu opnieuw in coma. Zijn toestand zou nog altijd kritiek zijn.

Paul Bara is geen onbekende in de triatlonsport. Hij komt uit een ruime familie waarvan meerdere leden ooit aan triatlon en/of duatlon gedaan hebben. Bara was vooral bij de jeugd een talent. In 2014 werd hij vice-wereldkampioen in de jongste age group op het WK Xterra in Maui achter de nu profatleet Maxime Chané. Het beste onderdeel op de triatlon is altijd het fietsen geweest en dus was het geen verrassing dat Paul Bara in 2018 de stap zette naar het wielrennen. Hij blijft het nog wel combineren met triatlon en duatlon, en is ook nauw betrokken bij de triatlonsport door zijn vriendin Kelly Decaluwe, ook triatlete bij TRIGT, al zette ook zij sinds 2021 de stap naar het wielrennen.

Op zijn facebookpagina regent het steunbetuigingen aan Paul en zijn familie. “Je staat misschien voor de zwaarste wedstrijd van je leven nu, maar dit is er eentje die je moet binnenhalen,” luidt het onder andere. Zelfs Remco Evenepoel en Florian Senechal betuigden openlijk hun steun aan Noé, Paul en Pascal. Ook wij duimen keihard mee dat er snel beterschap is voor Paul en wensen Kelly en zijn familie heel veel moed toe!