Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Erwin Vanderplancke dag na WK duatlon zwaargewond na aanrijding, met meerdere breuken in ziekenhuis
Erwin Vanderplancke links net achter Mola en Dely in het WK duatlon in Ibiza (foto: World Triathlon/Ben Lumley)
Duathlon

Erwin Vanderplancke dag na WK duatlon zwaargewond na aanrijding, met meerdere breuken in ziekenhuis

De Belgische triatleet Erwin Vanderplancke is zondag in Portugal zwaargewond geraakt toen hij bij een fietstraining aangereden werd door een auto. Het ongeval gebeurde een dag nadat Erwin een knappe 7de plaats behaalde op het WK duatlon in Ibiza. Erwin reisde terug via Portugal, waar hij wel vaker verblijft om te trainen. Net zoals bij zijn TRIGT-ploegmaatje Paul Bara, die nog altijd in een coma ligt nadat ook hij door een auto van de weg werd gemaaid afgelopen vrijdag, ging het om een tachtigjarige bestuurdster van een auto. De precieze omstandigheden zijn nog niet duidelijk, maar Erwin liep wel meerdere breuken op, onder andere in het gezicht.

Erwin Vanderplancke liet zich zaterdag in het WK duatlon nog een paar keer opmerken vooraan in de wedstrijd. Zijn inspanningen werden beloond met een zevende plaats. Een dag later keerde hij terug naar Portugal waar hij tijdens een trainingsrit werd aangereden door een auto. “Erwin werd in eerste instantie verzorgd in het regionale ziekenhuis, maar vanwege de ernst van zijn verwondingen is hij overgebracht naar het ziekenhuis van Lissabon,” laat TRIGT-voorzitter Jacques Naveau weten. “Erwin heeft meerdere breuken in zijn handen en polsen, brandwonden op verschillende plaatsen en een hersenschudding. Maar nog erger zijn de breuken in de botten van zijn gezicht, gesneden lippen en gebroken tanden.”

Voor Jacques en TRIGT is het een tweede zware klap nadat vrijdag Paul Bara zwaargewond raakte toen ook al een 80-jarige chauffeur een groep van 10 renners, waarbij Paul Bara, van de weg maaide. Bara ligt in het ziekenhuis van Lille nog altijd in een coma. Ook hij liep verschillende breuken op en er was sprake van veel bloedverlies. We wensen zowel Paul als Erwin veel beterschap toe!