Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Katrien Verstuyft en Siebe De Winter pakken winst in gezellige Marmotta Zwemloop in Leuven
Siebe De Winter komt als winnaar over de finish van de zwemloop in Leuven (foto: 3athlon.be)
Multisports

Katrien Verstuyft en Siebe De Winter pakken winst in gezellige Marmotta Zwemloop in Leuven

Topfavorieten Siebe De Winter en Katrien Verstuyft hebben zondag in een zonning Leuven in en rond de Sportoase Philipssite de zwemloop van het Marmotta Triatlon Team van onze bondscoach Tine Deckers gewonnen. De zwemloop was vooral gericht op de jeugd, die er in alle reeksen ook een mooie wedstrijd van maakten. Maar ook de open reeksen waren sterk bezet met Siebe en Katrien als snelsten op de 1.000 meter zwemmen en 10 km lopen. Hugo Philippe en Mit Wittemans pakten de winst op de 500 meter zwemmen en 5 km lopen.

Bij de jeugdreeksen was het vooral mooi om zien hoe de ‘Next Generation’ het beste van zichzelf zag, met heel wat kids die door de triatlonpapa’s en mama’s werden aangemoedigd. Onder andere Tijl Jammaer en Pieterjan Cornelis deden het uitstekend met overtuigende overwinning, maar ook Finn Timmermans, zoon van organisatoren Tine Deckers en Pieter Timmermans, mocht mee op het podium. Ook in de andere reeksen was er veel strijd.

Van de Antwerp 10 Miles naar de zege in Leuven

Katrien Verstuyft wint de zwemloop van Leuven (foto: 3athlon.be)
Katrien Verstuyft wint de zwemloop van Leuven (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen op de korte afstand kwamen zusjes Odil en Mit Wittemans samen aan kop uit het Sportoase bad. Ook in het lopen bleven ze samen en in de eindspurt was Mit net iets sneller dan haar oudere zus Odil. Bij de mannen maakte Hugo Philippe indruk. Hij ging van start tot finish aan de leiding in de 500 meter zwemmen en de 5 km lopen en won overtuigend.

Op de lange afstand zagen we hetzelfde bij topfavoriet Siebe De Winter. Die werd vorige week nog 16de op de Antwerp 10 Miles en bevestigde nu zijn goeie vorm met een klinkende zege. Hannes Geyskens was de beste master op de tweede plaats. Bij de vrouwen zorgde Johanna Vercammen nog even voor de verrassing door als eerste in de wisselzone toe te komen, maar Katrien Verstuyft ging haar daar al voorbij en stond de leidersplaats niet meer af. Ook Katrien deed het een week geleden zeer goed in de Antwerp 10 Miles. Toen werd ze vijfde. Nu pakte ze een verdiende overwinning al kwam Marmotta-triatlete Valerie Van Hauwaert, vorige week nog achtste in Cannes, nog sterk terug. Verstuyft won voor Van Hauwaert, Vercammen werd knap derde.