Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldtitels voor Spanje en Hongarije in WK aquatlon in Ibiza, Belgisch brons bij juniores
Cristian Fernandez sprint naar de wereldtitel aquatlon in Ibiza (foto: World Triathlon/Ben Lumley)
Multisports

Wereldtitels voor Spanje en Hongarije in WK aquatlon in Ibiza, Belgisch brons bij juniores

Dat Ilio Kopriva, zoon van ex-wereldkampioene triatlon Kathleen Smet, een talent is in het zwemmen, wisten we al langer, maar hij kan ook sterk lopen en bewees dat maandag met een knappe 17de plaats overall op het WK aquatlon in Ibiza. Die prestatie levert hem de bronzen medaille op bij de juniores. Het goud ging bij de mannen naar de Spaanse atleet Cristian Fernandez. Bij de vrouwen was het nu wel raak voor vice-wereldkampioene duatlon Zsanett Bragmayer. De Hongaarse pakte na het zilver zaterdag nu het goud in het WK aquatlon.

De Hongaren Gergo Dobi en Marton Kropko gingen in 13’16 aan de leiding na de 1.000 meter zwemmen. In de 5 km lopen bleek de Spanjaard Cristian Fernandez de snelste. Hij werd wereldkampioen aquatlon in 29’04 met 4 seconden voorsprong op Chris Perham, de Brit die we bij ons nog kennen van de T3 Series, en 9 seconden op zijn landgenoot Jimmy Lund. Ilio Kopriva was de enige Belg aan de start van het WK aquatlon. Hij kwam als 15de uit het water en liep dan naar een mooie 17de plaats, goed voor brons bij de juniores. Het is na het brons van Eleonore Hiller op het WK duatlon bij de U23 en het brons van Arnaud Dely en Maurine Ricour op de 2×2 Mixed Team Relay al de derde Belgische medaille op het WK multisport in Ibiza.

Ilio Kopriva met de bronzen medaille op het WK aquatlon podium (foto: Triatlon Vlaanderen/Stijn Demeulemeester)
Ilio Kopriva met de bronzen medaille op het WK aquatlon podium (foto: Triatlon Vlaanderen/Stijn Demeulemeester)

Bij de vrouwen stonden er geen Belgische vrouwen aan de start. De Hongaarse Zsanett Bragmayer, zaterdag al heel sterk tweede achter een ongenaakbare Emma Pallant op het WK duatlon, maakte haar favorietenrol meer dan waar. Bragmayer pakte de wereldtitel in 32’56 met negen seconden voorsprong op de Slovaakse Margareta Vrablova. De Duitse Celine Kaiser pakte het brons op 14 seconden.

Voorlopige uitslag WK aquatlon mannen Ibiza 2023

Voorlopige uitslag WK aquatlon vrouwen Ibiza 2023