Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
4de Belgische medaille in Ibiza: Matteo De Smet pakt zilver WK cross duatlon juniores
Zilveren Matteo De Smet met de twee Zweden aan de finish van het WK cross duatlon in Ibiza (foto: Triatlon Vlaanderen/Stijn Demeulemeester)
Multisports

4de Belgische medaille in Ibiza: Matteo De Smet pakt zilver WK cross duatlon juniores

Matteo De Smet heeft woensdagochtend de zilveren medaille gepakt op het WK cross duatlon bij juniores in Ibiza. Het is al de vierde Belgische medaille op het WK Multisport, na drie keer brons is het nu voor het eerst zilver. Matteo speelde overigens lang mee voor de wereldtitel, maar in de slotronde van het fietsen ging de Zweed Oscar Lilja in de aanval en de jongste van de broertjes De Smet kon het gat niet meer dichten, maar was wel succesvol tegen de Zweed Noah Petersson in de strijd om het zilver.

Matteo De Smet gaf alvast het goeie voorbeeld aan broers Thibaut en Nicolas die om 12u15 van start gaan bij de elites, samen met Seppe Odeyn en Sebastien Carabin. De jongste Smettie ging goed mee in de eerste run en ook in de eerste twee ronden fietsen zat hij mee vooraan met de twee Zweden. In de slotrunde plaatste Lilja een succesvolle aanval. Hij breidde zijn voorsprong nog uit in de tweede run en werd wereldkampioen in 47’53. Bij het keerpunt in de tweede run lag Petersson nog drie seconden voor De Smet, maar in de slotfase was onze landgenoot de snelste in de strijd om het zilver. Matteo pakte de tweede plaats op 40 seconden van Lilja. Petersson bezorgde Zweden acht seconden later het brons.

Uitslag WK Cross Duatlon Mannen Juniores Ibiza 2023