Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sebastien Carabin pakt wereldtitel op WK Cross Duatlon in Ibiza, brons bij U23 voor Nicolas De Smet
Thibaut De Smet loopt aan kop tussen de strandgasten door op het WK cross duatlon, Sebastien Carabin volgt als derde op de rotsen (foto: Triatlon Vlaanderen/Stijn Demeulemeester)
Multisports

Sebastien Carabin pakt wereldtitel op WK Cross Duatlon in Ibiza, brons bij U23 voor Nicolas De Smet

De Belgische triatleet Sebastien Carabin is in San Antonio in Ibiza wereldkampioen cross duatlon geworden. Carabin domineerde de wedstrijd samen met mede XTerra-specialist Jens Emil Sloth Nielsen, titelverdediger Thibaut De Smet had twee keer pech. Carabin pakte een verdiende wereldtitel en het eerste goud van de week voor België. Samen met het brons bij de U23 voor Nicolas De Smet betekent dat al zes Belgische medailles op het WK Multisport. Eerder in de ochtend had Matteo De Smet ons land al een vierde medaille bezorgd. De jongste van de Smetties pakte zilver bij de juniores.

Op het WK cross duatlon in Ibiza moesten de atleten 5,8 km lopen, 20 km mountainbiken en nog eens 3 km lopen. In de eerste run kregen we onder impuls van Thibaut De Smet een kopgroepje van vier met de Spaanse atleet Sergio Correa, de Deen Sloth Nielsen en de Belgen Thibaut De Smet en Sebastien Carabin. Nielsen en Carabin, meervoudig Belgisch kampioen marathon MTB, trokken op het technische mountainbikeparcours stevig door. Eerst moest Correa lossen en later ook Thibaut De Smet, de wereldkampioen van vorig jaar, die in de eerste ronde ten val kwam en later ook lek reed. De titelverdediger zou uiteindelijk achtste worden op meer dan zes minuten van Carabin.

Carabin had in de slotronde van het mountainbiken het verschil gemaakt. Met een voorsprong van 38 seconden begon hij aan de laatste drie kilometer lopen. Daarin kwam de Deen nog wel wat dichterbij, maar Sebastien Carabin pakte de wereldtitel in 1u30’20 met 24 seconden voorsprong op Sloth Nielsen. De Italiaan Alessandro Saravalle veroverde het brons op 2’17 van Carabin. De onfortuinlijke Thibaut De Smet werd nog 8ste in 1u36’38. Seppe Odeyn, die met een leegloper kampte, werd 11de in 1u37’33. Nicolas De Smet, de jongere broer van Thibaut, werd 18de in 1u40’25 en pakte de bronzen medaille bij de U23.

Uitslag WK Cross Duatlon Mannen Elite Ibiza 2023