Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wordt er zaterdag gezwommen op het BK ploegentriatlon in Viersel? “Alles hangt af van luchttemperatuur ’s ochtends”
De triatleten van KTT vieren de Belgische titel ploegentriatlon in Doornik in 2022 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Wordt er zaterdag gezwommen op het BK ploegentriatlon in Viersel? “Alles hangt af van luchttemperatuur ’s ochtends”

Zaterdag 6 mei start het Belgische triatlonseizoen met als eerste wedstrijd in open water het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon in Viersel, maar dé grote vraag is of het water van het Netekanaal warm genoeg is om te kunnen zwemmen. Wij stelden de vraag donderdagavond bij de race-briefing aan head referee Patrick Hendrickx. “Volgens de officieuze metingen ligt de watertemperatuur momenteel boven de limiet van 12 graden, maar wij meten zaterdag om 7u30 officieel de watertemperatuur. En dan zal alles afhangen van de luchttemperatuur.” Zaterdag zelf wordt dus beslist of het triatlon al dan niet duatlon wordt.

Volgens het organiserende Kempisch Triatlon Team werden deze week al waarden van 13,5 graden gemeten in het Netekanaal. Met de warmere temperaturen van de afgelopen dagen en de vooruitzichten naar het weekend toe, lijkt het er dus goed uit te zien voor het BK Ploegentriatlon in Viersel. Ook head referee Patrick Hendrickx klonk donderdagavond bij de online briefing naar deelnemende clubs optimistisch, maar was wel duidelijk: pas zaterdagochtend wordt de beslissing genomen.

“Volgens de officieuze metingen ligt de watertemperatuur momenteel boven de limiet van 12 graden,” legt Patrick uit, “maar wij meten zaterdag om 7u30 officieel de watertemperatuur. En dan zal alles afhangen van de luchttemperatuur. Is het ’s ochtends buiten te koud, dan kunnen we bij een watertemperatuur van meer dan 12 graden toch beslissen dat het alsnog een duatlon wordt. Als het een duatlon wordt dan wordt de 750 meter zwemmen vervangen door een loopnummer van 2,5 km,” aldus Patrick.

Sporkin triatlon van Veurne wordt duatlon

Het BK ploegentriatlon in Viersel is overigens volledig uitverkocht, wat betekent dat er maar liefst 200 ploegen aan de start komen. Een dag later hebben ze aan de kust minder geluk. In Veurne staat nu al vast dat de Sporkin kwarttriatlon zondag 7 mei een duatlon wordt. Daar werd nog maar een temperatuur van 9,9 graden gemeten in het zwemwater.