Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dubbel Frans goud op WK long distance triatlon in Ibiza, Kenneth Vandendriessche loopt naar 8ste plaats
Triatlonkoppel Clement Mignon en Marjolaine Pierre vieren de wereldtitels op het WK LD triatlon in Ibiza (foto: World Triathlon/Petko Beier)
Nieuws

Dubbel Frans goud op WK long distance triatlon in Ibiza, Kenneth Vandendriessche loopt naar 8ste plaats

Op de slotdag van de wereldkampioenschappen multisport in Ibiza heeft Frankrijk de twee laatste wereldtitels weggekaapt op het WK long distance triatlon van World Triathlon, wat toch wel in de schaduw stond van de veel sterker bezette PTO European Open triatlon zaterdag. Clement Mignon bij de mannen en zijn vriendin Marjolaine Pierre werden wereldkampioen, onze landgenoot Kenneth Vandendriessche zette de snelste looptijd neer en kwam vanuit de achtergrond nog terug naar een mooie 8ste plaats. Christophe De Keyser werd 17de.

Een dag na het 100 km format van de PTO (2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen) was er het WK long distance van World Triathlon met de ook al niet frequente afstanden 3 km zwemmen, 116 km fietsen en 30 km lopen. In de 3.000 meter zwemmen ging Richard Varga samen met Josh Amberger aan de leiding. Een aantal favorieten zoals Rico Bogen en Clement Mignon verloren een halve minuut. Kenneth Vandendriessche, maar ook favoriet Joe Skipper, kwamen pas op 6 minuten van de leiders uit het water. Waar Kenneth Vandendriessche nog flink kon opschuiven, had Skipper niet zijn beste dag. Hij zou pas 22ste worden.

Vooraan gingen Bogen en Mignon er vandoor op de fiets. In de 30 km lopen kwam de Spaanse triatleet Antonio Benito nog opzetten, maar de wereldtitel ging in 5u17’17 naar Clement Mignon. De Franse triatleet hield 32 seconden over op Benito. De Zuid-Afrikaan Matt Trautman pakte het brons in 5u19’52. Kenneth Vandendriessche liep met 1u44’08 duidelijk de snelste 30 km en rukte zo nog op naar de achtste plaats in 5u23’12, op net geen zes minuten van Mignon. Christophe De Keyser werd 17de in 5u32’10.

Bij de vrouwen werd het een dubbel Frans feestje want Marjolaine Pierre, de vriendin van wereldkampioen Clement Mignon, ging van bijna start tot finish aan de leiding en werd afgetekend wereldkampioene. In het zwemmen moest ze de Spaanse Helene Alberdi nog voor zich dulden, maar eens op de fiets greep Marjolaine Pierre al snel de koppositie en die stond ze niet meer af. Marjolaine Pierre werd wereldkampioene in 5u53’35 met maar liefst 8’35 voorsprong op de Zweedse Sara Svensk en de Spaanse Gurutze Frades. Er deden geen Belgische vrouwen mee aan het WK

Twee Belgische age group medailles

Er waren niet heel veel Belgische triatleten bij de age groupers op het WK, maar toch waren we nog goed voor twee medailles. Bij de paratriatleten werd Nicolas Delwalque vice-wereldkampioen, samen met guide Jonathan Heyrman, in de VI-categorie, de blinden en slechtzienden. Benoit Chevalier pakte zilver in de M35 categorie. Bruno Slegers bij de M20 en Bruno De Decker bij de M55 vielen net naast het podium. Zij werden telkens vierde. Benoit Myaux werd 8ste in de M40 reeks.

Uitslag WK long distance triatlon Ibiza 2023