Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonge Lommelse triatleet sneller dan ontketende Stijn Vervoort in BK aquabike, Bernadette Goethals pakt titel
Niels Vanhove finisht als Belgisch kampioen aquabike in Viersel (foto: 3athlon.be)
Multisports

Jonge Lommelse triatleet sneller dan ontketende Stijn Vervoort in BK aquabike, Bernadette Goethals pakt titel

Op de tweede dag van het triatlonweekend van KTT aan het Netekanaal in Viersel was het Belgisch kampioenschap aquabike dé blikvanger, met de jonge Lommelse triatleet Niels Vanhove en SMO-Scott triatlete Bernadette Goethals als nieuwe kampioenen. Bij KTT gingen de thuissupporters voluit voor Stijn Vervoort, die de snelste fietstijd zou neer zetten, maar het gat was in het zwemmen te groot waardoor Niels Vanhove, in een zeer gelijkmatig tempo naar de overwinning fietste.

Aquabike is nog maar een redelijk jonge discipline in de duursporten. In tegenstelling tot een triatlon houdt de aquabike op na 1.500 meter zwemmen en 40 km fietsen. Waar er vooraf nog wat schrik was dat er toch aan drafting gedaan zou worden, werd het hele veld in Viersel stevig uit elkaar getrokken. Al in de 1.500 meter zwemmen zagen we mooie verschillen en die werden in het fietsen alleen maar groter. Vooraan kregen we een mooie tweestrijd tussen Niels Vanhove en WTT’er Louis Raskin, die het zaterdag ook al geweldig deed in het BK ploegentriatlon met winst in de 2de divisie van de T3 Series.

Maar Raskin zag halfweg wel een ontketende Stijn Vervoort voorbij snellen. Stijntje, voor de KTT-vrienden, klokte de snelste fietstijd, maar kreeg het gat met leider Vanhove niet meer dicht. Niels Vanhove pakte de Belgische titel aquabike in 1u16’49. Op 1’08 pakte Stijn Vervoort het zilver. Het brons ging in 1u18’05 naar Louis Raskin.

Bij de vrouwen pakte Bernadette Goethals het goud. Ook zij deed zaterdag met SMO-Scott al mee aan het BK Ploegentriatlon. Ze rekende in het fietsen af met snelle zwemster Karen Stolk, die als Nederlandse sowieso niet in aanmerking kwam voor de titel en uiteindelijk 5de zou worden. Eens Goethals aan kop lag was er geen houden meer aan. De SMO-Scott triatlete werd Belgisch kampioene aquabike in 1u29’39. Op 2’24 werd Sharon Van Leuven voor eigen volk tweede. Het brons ging naar Debbie Sanders.

In de sprinttriatlon wonnen Bastien Vandermunter en Els Goris. En ook in de jeugdwedstrijden werd er zondag op hoog niveau gestreden, met Marie Kerckhofs en Stan Jammaer als winnaars bij de Jeugd C, Marit de Meulenaere en Mats Decoene bij de jeugd B en Hasse Fleerackers en Dries Cannaerts bij de Jeugd A en Juniores race.

Uitslagen Triatlons Viersel zondag 2023