Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sporkin triatlon wordt duatlon in Veurne, Maaike Ryngaert en Nicola Christiaens pakken winst
Nicola Christiaens laat de kurk knallen op het podium van de duatlon in Veurne (foto: Marc Christiaens RR)
Duathlon

Sporkin triatlon wordt duatlon in Veurne, Maaike Ryngaert en Nicola Christiaens pakken winst

De watertemperatuur steeg de afgelopen dagen in Veurne nauwelijks boven de 10 graden en dus werd beslist om van de Sporkin kwarttriatlon noodgedwongen een duatlon te maken, met een loopnummer van 3,5 km dat de zwemproef van 1.000 meter verving. Dat speelde in de kaart van de sterke lopers onder de 185 deelnemers. Bij de mannen pakte Nicola Christiaens zijn grootste zege ooit, bij de vrouwen volgde Maaike Ryngaert zichzelf op. De Lentriac-atlete won voor het tweede jaar op rij. Zij was zaterdag ook nog aan de slag op het BK Ploegentriatlon in Viersel.

Maaike Ryngaert haalde het in Veurne met duidelijk verschil, want Silke Baumer werd op 5’13 tweede en Floor Martens kwam op 6’02 als derde over de streep. Bij de mannen kregen we een rechtstreeks duel tussen sterke lopers Nicola Christiaens en Devlin Derudder. In de 40 km fietsen bleven de twee in elkaars buurt en ze wisselden nagenoeg samen. In de laatste 10 km lopen maakte 3MD-triatleet Nicola Christiaens het verschil. Hij liep nog anderhalve minuut uit op Devlin Derudder en pakte zijn grootste zege uit zijn nog jonge triatlon carriere, en dat een week voor zijn thuiswedstrijd in Dendermonde. Nicola Christiaens won in 1u52’06. Devlin Derudder werd op 1’38 tweede. De derde plaats was voor Loewis Kinget, op 4’01 van Christiaens, nadat die in de slotfase afrekende met Arne Devliegher.

Slechts 26 atleten kozen voor de sprint-triatlon, waarin ook 1 km gelopen werd in plaats van gezwommen. Luca Cappan en Lene Theunis pakten de overwinning.

Uitslag Sporkin triatlon Veurne 2023