Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Louis Naeyaert beste Belgische triatleet in 70.3 Ironman Marbella, Mann en Bartlett winnen
Niek Heldoorn, Nicolas Mann en Jordi Montraveta op het podium in Marbella (foto: 70.3 Ironman Marbella)
Nieuws

Louis Naeyaert beste Belgische triatleet in 70.3 Ironman Marbella, Mann en Bartlett winnen

De Duitse triatleet Nicolas Mann en de Britse triatlete Nikki Bartlett hebben de 70.3 Ironman Marbella gewonnen, onze landgenoot Louis Naeyaert zette een goeie wedstrijd neer en pakte de zevende plaats bij de pro’s. Alexandra Tondeur werd zevende bij de pro-vrouwen. Ook Thomas Vanhalst, Tim Van Hemel en Liesbeth Verbiest finishten binnen de top-15.

Nikki Bartlett won overtuigend in 4u27’19 met bijna zeven minuten voorsprong op de Finse Kaidi Kivioja. De Duitse Daniela Kleiser werd derde op net geen acht minuten. Alexandra Tondeur kwam als zevende over de streep in 4u39’38 op meer dan twaalf minuten van Bartlett. Liesbeth Verbiest werd in haar tweede race als pro-triatlete 15de.

Bij de mannen ging de Duitser Nicolas Mann stevig aan de leiding in de 90 km fietsen. Louis Naeyaert maakte deel uit van de achtervolgende groep op een tweetal minuten van de Duitser. Mann bleef ook in de halve marathon aan kop, al kwam het Nederlandse talent Niek Heldoorn nog snel opzetten. Nicolas Mann won in 3u56’25 met 1’39 voorsprong op Niek Heldoorn, die knap tweede werd. De Spaanse triatleet Jordi Montavetra werd derde op net geen drie minuten. Louis Naeyaert werd mooi 7de op 5’09 van Mann. Thomas Vanhalst werd 13de en Tim Van Hemel 15de.

64 Belgen halen finish in Marbella

Ortwin De Witte is één van de 59 Belgische age groupers aan de finish van de 70.3 Ironman Marbella (foto: Ben Belmans)
Ortwin De Witte is één van de 59 Belgische age groupers aan de finish van de 70.3 Ironman Marbella (foto: Ben Belmans)

Naast onze 5 pro-triatleten haalden ook nog eens 59 Belgische triatleten de finish in Marbella in de age group race. Noury Vanmanshoven pakte in de M30 categorie een bronzen medaille. Hij werd 9de overall bij de age groupers in 4u33’37.

Uitslagen 70.3 Ironman Marbella 2023