Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Duitse triatlete Anne Haug loopt toptijd in PTO European Open… met kapotte veter
Anne Haug met losse veter over de finish van de PTO European Open triatlon in Ibiza (foto: PTO/James Mitchell)
Nieuws

Duitse triatlete Anne Haug loopt toptijd in PTO European Open… met kapotte veter

De duitse toptriatlete Anne Haug, ex-wereldkampioene Ironman, pakte in de PTO European Open haar derde zege op drie wedstrijden in dit nog prille seizoen en ze deed dat met een toptijd op de 18 km lopen. Met haar 1u02’55 over 18 km had ze zelfs bij de mannen een scherpe looptijd neergezet. Wij waren dan ook al vol lof over de loopprestatie van Anne Haug, onder andere in de 3athlon Praat Podcast 162, maar het verhaal is nog veel straffer. Gunter Knockaert, de Belgische osteopaat van Anne Haug en andere wereldtoppers, wist ons te melden dat Anne in T2 haar veter kapot had getrokken en dat ze dus haar toptijd op de 18 km realiseerde op losse schoenen.

Veter van linkerschoen kapot

De kapotte veter van Anne Haug uitvergroot aan de finish van de PTO European Open triatlon in Ibiza (foto: PTO/James Mitchell)
De kapotte veter van Anne Haug uitvergroot aan de finish van de PTO European Open triatlon in Ibiza (foto: PTO/James Mitchell)

Als we wat duidelijker inzoomen op de finishfoto zien we inderdaad de losse veter van Anne Haug aan haar linkerschoen. Dat maakt haar prestatie nog indrukwekkender. Dit jaar won ze al de 70.3 Ironman Lanzarote, de Challenge Gran Canaria en nu dus ook de PTO European Open in Ibiza. Haar looptijd van 1u02’55 in Ibiza was slechts een halve minuut trager dan die van Pieter Heemeryck, die één van de betere looptijden had bij de mannen. En Anne Haug deed dat dus op een losse schoen met een kapotte veter…